ΑΡΧΕΙΟ SFEDONA.GR

Το Δερβένι δεν είναι «Μάτι»

0

Ένα δημοσίευμα από το tribune.gr με τίτλο «Για το Δερβένι Κορινθίας («χτύπα ξύλο») σχέδιο εκκένωσης υπάρχει; Ένα ακόμα «Μάτι»» , έχει προκαλέσει την οργή των ντόπιων που νιώθουν να συκοφαντούνται και να δυσφημίζεται ο τόπος τους άδικα.
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα ανεφέρει :

Η Ελλάδα είναι γεμάτη «Μάτια». Παραθαλάσσιους οικισμούς με «χτισμένη» την πρόσβαση στη θάλασσα και περιορισμένες εξόδους διαφυγής σε περίπτωση που γίνει το κακό. Δείτε το Δερβένι Κορινθίας, ένα ακόμα «Μάτι» που βγάζει στην κυριολεξία μάτι!

Τα περισσότερα σπίτια είναι διατεταγμένα εκατέρωθεν της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, παράλληλα προς την οποία βαίνει επίσης η σιδηροδρομική γραμμή, αλλά και η νέα εθνική οδός Αθηνών – Πατρών, αγγίζοντας σε πολλά σημεία τους καταπράσινους από φυσική βλάστηση και καλλιέργειες λόφους.

Ο επισκέπτης εύκολα διακρίνει τα πολλά διώροφα παραδοσιακά οικήματα, με κύριο υλικό την πέτρα, το ξύλο και το κεραμίδι.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ότι τα σπίτια στο Δερβένι είναι χτισμένα πάνω στην παραλία, την οποία έχουν κλείσει με μάνδρες.

Για την ακρίβεια, τα σπίτια της παραλίας την έχουν «χωρίσει» σε μικρές ιδιωτικές πλαζ. Παράνομο φυσικά όλο αυτό.

Η περιοχή είναι «στενό» με πλάτη τη νέα εθνική οδό και βρίσκεται μέσα σε πλούσια βλάστηση.

Μα μιλάνε για το Δερβένι, που σε κάθε 30 μέτρα υπάρχει στενό ή δρόμος που καταλήγει στη θάλασσα… Μα οι περισσότερες οικίες στο Δερβένι ήσαν μαντρωμένες εδώ και 90+ χρόνια, ενώ η ακτή ήταν 150 με 200 πιο βαθιά από όπου είναι σήμερα..

 

Η απάντηση

Το Δερβένι με τις λεμονιές, που δεν αναφλέγονται εύκολα, έχει σχέδιο από το 1910, αναφέρει ο κ.Αθανάσιος Γεραρής και δεν συγκρίνεται με Βουτζά και Μάτι που έκτισαν, χωρίς σχέδιο πόλεως , μέσα στα πεύκα και καμάρωναν.

Ο κ. Γιώργος Γεωργαντόπουλος αναφέρει ότι στο Δερβένι δεν κτίσαμε τα σπίτια μας στη θάλασσα αλλά αυτή μπήκε στα περιβόλια μας ειδικά στη Ροδιά ας δουν τοπογραφικά όλοι οι λασπολόγοι.
Ενώ ο κ. Χρήστος Σπυρόπουλος συμπληρώνει ότι «Η θάλασσα έχει εξαφανίσει αποθήκες, στάβλους, από κει και πέρα τα 150-200 μέτρα!»

Όπως γράφει ο κ. Γιώργος Μεντζελίδης «Αν θέλουμε να αλατοποιούμε τα πάντα είναι εύκολο. Δεν θα αφήσουμε να γράφονται αυτές οι εντελώς ατεκμηρίωτες ανοησίες για τον τόπο μας. Μιλάμε για κατοικίες που προ εκατό ετών είχαν διακόσια μέτρα παραλία μπροστά τους. Δυστυχώς η θάλασσα κατέφαγε την παραλία. Έχει γίνει άλλωστε και θέμα στα ΜΜΕ το γεγονός αυτό. Πασχίζουμε να κρατήσουμε τη θάλασσα μακριά αλλά είναι δύσκολο. Ναι υπάρχουν ΚΑΙ αυθαιρεσίες ΚΑΙ παρανομίες. Ναι υπάρχουν διαχρονικά ευθύνες από την εκάστοτε τοπική και περιφερειακή εξουσία. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα και πρέπει αυτές οι ευθύνες να αποδοθούν. ΑΛΛΑ το ότι η πρόσβαση είναι αδύνατη είναι μεγάλο ψέμα. Η πρόσβαση είναι ανεμπόδιστη σε ποσοστό 98%. Ελάτε στον τόπο μας να το διαπιστώσετε. Τέλος με αυτή την αθλιότητα. Δεν θα προσθέσουν μερικοί ανόητοι ή καθοδηγούμενοι στην κρίση που περνάμε και άλλα ανύπαρκτα προβλήματα….

 

Με πληροφορίες από
ereportaz.gr

«Γλύτωσε» το υπόγειο ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου

Previous article

Κήρυξε επίσημα την έναρξη του προεκλογικού αγώνα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.