1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ2_ΕΛΛΑΔΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΓΡΟΤΙΚΑΠΡΟΣΩΠΑ

Ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων για πανώλη και ευλογιά

0

Ξεκίνησαν χθες, οι πληρωμές αποζημιώσεων προς τους κτηνοτρόφους για τα ζώα που θανατώθηκαν εξ αιτίας της πανώλης και της ευλογιάς. Χθες πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των Περιφερειών 5.685.251 ευρώ. Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το Υπουργείο, για αποζημιώσεις σε πληγέντες κτηνοτρόφους πιστώθηκαν 4.737.569,76 ευρώ. Σε ενισχύσεις πολιτών που παράπλευρα υπέστησαν οικονομική ζημιά από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί  785.091,15 ευρώ. Για λειτουργικές δαπάνες, προς τις Περιφέρειες προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες που δημιουργήθηκαν για την αντιμετώπιση των ζωονόσων, 162.590,10 ευρώ.

Από χθες 3 Δεκεμβρίου 2024, η χώρα κατάφερε να μην έχει πλέον ζώνες προστασίας και επιτήρησης λόγω των κρουσμάτων πανώλης.

Όπως είπε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, «η επιτυχία αυτή οφείλεται σε έναν και μόνο παράγοντα: στη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και κυρίως των κτηνοτρόφων με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της χώρας και τους κτηνιάτρους στην πιστή εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού 687/2020. Αποτέλεσμα ήταν η χώρα μας να λάβει τα εύσημα της ΕΕ για τον τρόπο αντιμετώπισης της ζωονόσου και να αποτελέσει πρότυπο για τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για την ευλογιά, η επιτυχής αντιμετώπιση της οποίας, βρίσκεται στα χέρια όλων μας. Είμαι βέβαιος ότι συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων με τους κτηνοτρόφους θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Πρόστιμο €1.500 ευρώ σε πωλητή λαϊκής αγοράς στην Κόρινθο

Previous article

Των Φρονίμων τα Παιδιά: Το Λουτράκι Ετοιμάζεται για Απόκριες από Τώρα!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.