4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κορινθία | Οι εθελοντές στην «πρώτη γραμμή»

0

 

Σεβασμό και θαυμασμό μπορώ μόνο να δηλώσω για τις εθελοντικές ομάδες και τους αυτόνομους εθελοντές που συμμετείχαν στον αγώνα κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Κορινθία.

Από την μία πλευρά είχαμε το πύρινο μέτωπο στους Αγίους Θεοδώρους . Η ομάδα εθελοντών Αγίων Θεοδώρων από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους πυροσβέστες , αψηφώντας τον κίνδυνο , έκαναν ότι μπορούσαν για να περιοριστεί η φωτιά. Στο ίδιο σημείο και ο Σύλλογος Πυροπροστασίας Λουτρακίου , οι εθελοντικές ομάδες Αθικίων και Χιλιομοδίου, όλοι μαζί συνέβαλαν στην μάχη εναντίων της πύρινης λαίλαπας. Αξίζει να αναφέρουμε πως εθελοντική ομάδα  έσπευσε στην περιοχή για βοήθεια από την Θεσσαλονίκη .

Ανεκτίμητη η βοήθεια που πρόσφεραν στους πληγέντες το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κορίνθου. Στυλοβάτες των πυροσβεστών και των εθελοντών.

Από την άλλη πλευρά της Κορινθίας είχαμε την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα στο Θροφαρί – Ζεμενό. Καθοριστική η συμβολή του Συλλόγου Προστασίας δασών Ξυλοκάστρου “Κυλλήνιος Άδωνης”. Και αυτή την ώρα είναι σε επαγρύπνηση και φυλάνε σκοπιά εκεί ψηλά στην Ζήρεια.

Οι εθελοντές συνεργάστηκαν άψογα με τους πυροσβέστες και τους υπευθύνους από δήμο και περιφέρεια καταφέρνοντας να σκοτώσουν τον «κόκκινο δράκο».

Ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου ετοιμάζετε να συμμετάσχει στην επιχείρηση σάρωσης βυθού από Κόκκινο λιμανάκι ως το Λιμάνι της Ραφήνας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή .

Πολύ πιθανόν και άλλες εθελοντικές ομάδες της Κορινθίας και όχι μόνο να βοήθησαν τον τόπο μου που μου διαφεύγουν αυτή την στιγμή. Όπως και να ΄χει τους χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ και την ευγνωμοσύνη μου.

Ο εθελοντισμός δεν είναι εύκολο πράγμα . Θέλει θυσίες , σου στερεί χρόνο από την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή , σε καλεί να αφήσεις τον καναπέ , θέλει να ξεπεράσεις το εγώ σου. Θέλει να αλλάξεις τρόπο ζωής . Αν όμως το αποφασίσεις και το κάνεις … η ζωή σου θα αποκτήσει άλλο νόημα και ουσία.

Νάνσυ Γιαννιδάκη

Ξέρετε εσείς … Και τα πανιά στα ρέματα

Previous article

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις πυρκαγιές στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.