ΥΓΕΙΑ

Απόψε το “ματωμένο φεγγάρι” – Στήνουν τηλεσκόπια στο κέντρο της Κορίνθου

0

Απόψε θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη «ματωμένη Σελήνη», όπως έχει επικρατήσει να αποκαλείται λόγω του κόκκινου χρώματός της, ή – πεζά κατά τους αστρονόμους – μια ολοκληρωτική σεληνιακή έκλειψη.

Όπως ενημέρωσε η NASA, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ολική έκλειψη του 21ου αιώνα που θα διαρκέσει έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Το βαθυκόκκινο χρώμα που θα πάρει κάποια στιγμή οφείλεται στη σκιά της Γης που μπλοκάρει το φως του ήλιου.

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο θα είναι ορατό σχεδόν σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική και κάποια μέρη της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η έκλειψη θα ξεκινήσει στις 21:24 ενώ μετά τις 22:30 ο σεληνιακός δίσκος θα αλλάζει σταδιακά χρώμα σε ένα βαθύ κόκκινο.

Η Ομάδα Αστρονομίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου θα στήσει τα τηλεσκόπια της απόψε το βράδυ στην αυλή του 1ου Δημ. Σχ. Κορίνθου για να παρατηρήσουμε την ολική έκλειψη Σελήνης. Απλά και διακριτικά … και εφόσον το επιτρέψει ο καιρός.

“Περιμένουμε εσάς, τα παιδιά σας και τους φίλους σας να στρεψουμε το βλέμμα μας στο φεγγάρι για ένα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο”.

 

Πότε θα γίνει η συναυλία του Μαραβέγια στο Λουτρακι | Τα έσοδα θα διατεθούν στους πυρόπληκτους

Previous article

Ξέρετε εσείς … Και τα πανιά στα ρέματα

Next article

More in ΥΓΕΙΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.