4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΕΛΛΑΔΑ

2o Πολιτιστικό πανηγύρι Κιάτου | Δεν είναι ακόμα ένα πανηγύρι

0

Στις 5 Αυγούστου , Μεταμόρφωση του Σωτήρος, το Κιάτο γιορτάζει και όπως κάθε χρόνο θα ανάψουμε το κεράκι μας και ύστερα θα περπατήσουμε ανάμεσα στους πάγκους του πανηγυριού.
Όμως αυτό το πανηγύρι είναι διαφορετικό.

Είναι το  “2o Πολιτιστικό πανηγύρι Κιάτου” που μεταμορφώνει το Λιμάνι του Κιάτου σε “αγκυροβόλιο” λαϊκού πολιτισμού και τοπικής ιστορίας.

Γεύσεις, μουσικές, παραδόσεις και κοινωνικές πρακτικές από τις 4 μέχρι τις 11 Αυγούστου συνθέτουν στο λιμάνι του Κορινθιακού ένα κοινό δέντρο πολιτισμού με «ασύνορες» ρίζες !

Εκτός από την καθιερωμένη πλέον παραδοσιακή εμποροροπανήγυρη εδώ θα πληροφορηθείτε για τον τοπικό πολιτισμό και ιδιαίτερα την παραγωγική δυνατότητα και τα τοπικά προϊόντα της Κορινθίας μέσω του «Το Αγροτικόν»: Λαογραφικό Εκθετήριο Αγροτικής κληρονομιάς, αλλά και θα δοκιμάσετε special ethnic street food.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει καθημερινά δρώμενα με ελεύθερη είσοδο, στα οποία συμμετέχουν οι Βαγγέλης Κορακάκης, Σοφία Παπάζογλου, Κώστας Μάντζιος, Άντζελα Ορφανού, Σόλης Μπαρκή, Μαριάννα Γκέκα, Θοδωρής Κοτονιάς και άλλοι.

Πάρτε, λοιπόν, μαζί το χαμόγελό σας – το μόνο που χρειάζεται – και χαρείτε τη «Μεγάλη Γιορτή» που μυρίζει θάλασσα & καλοκαίρι !

 

Τη δημοπράτηση του δρομου Σχίνος – Αλεποχώρι υπέγραψε ο Τατούλης

Previous article

Κόρινθος |Το παιχνίδι παίζεται ακόμα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.