4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Κορινθία δεν είναι φιλική στα ΑμεΑ

0
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες Περιφέρειας Πελοποννήσου πήραν την πρωτοβουλία και κάλεσαν σε συνάντηση εργασίας τους τοπικούς άρχοντες , τους συλλόγους , τους φορείς και τις δομές της Κορινθίας που ασχολούνται με ΑμεΑ  έχοντας στόχο την βιώσιμη και λειτουργική προσέγγιση των ζητημάτων που αφορούν τα ΑμεΑ στην Κορινθία και στην Πελοπόννησο. Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου , οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κορινθίας Άγγελος Παπαγγελόπουλος , Θανάσης Γκίκας , Απόστολος Παπαφωτίου , Μαριλένα Σούκουλη και ο Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου Νίκος Καραλής άκουσαν προσεκτικά και κατέγραψαν τα αιτήματα και τα προβλήματα για την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των ΑμεΑ στην κοινωνία. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αφορά δομές ΑμεΑ. Άμεση προτεραιότητα της Περιφέρειας να βοηθήσει με κάθε δύναμη να ενταχθεί τουλάχιστον το Ευθύμειο Κέντρο σε αυτό το πρόγραμμα. Η κα Νικολοπούλου ήταν παρούσα στην εκδήλωση και μοιράστηκε με όλους τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της. «Είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν δομές που να μπορούν να φιλοξενήσουν παιδιά με ειδικές ανάγκες όταν αποβιώνουν οι γονείς τους και δεν έχουν που να πάνε και ποιος να τα φροντίσει» , επισήμανε η Ντίνα Νικολάκου. Στόχος της Περιφέρειας και του Πέτρου Τατούλη είναι να δημιουργηθούν ειδικά camp ανά περιφερειακή ενότητα για αυτούς τους ανθρώπους». Γονείς με παιδιά ΑμεΑ μίλησαν για την έλλειψη πάρκων ψυχαγωγίας , κέντρων δημιουργικής απασχόλησης και αθλητικών δραστηριοτήτων .
«Επειδή τα παιδιά μας έχουν κάποιες κινητικές δυσκολίες δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να αθληθούν ή δεν θέλουν να διασκεδάσουν»
Το συμπέρασμα της εκδήλωσης είναι ότι η Κορινθία όχι μόνο δεν είναι φιλική απέναντι στα ΑμεΑ αλλά το αντίθετο μάλιστα. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε και χρειάζεται άμεση συνεργασία κυβέρνησης , αυτοδιοίκησης και φορέων ώστε να πετύχουμε τα αυτονόητα για αυτούς τους ανθρώπους .

Η σχέση του Γιάννη Λαρσινού με τους εργαζόμενους της εταιρείας

Previous article

Η επιστροφή της Ειρήνης Παππά στο Χιλιομόδι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.