1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Πνευματικός χάνει την δύναμή του μετά από σημαντική απόρροια ψήφων

0

Νέα τάξη πραγμάτων φαίνεται να διαμορφώνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο δήμου Κορινθίων . Αποδυναμωμένος ο Αλέκος Πνευματικός με την Πορεία Ευθύνης δυσκολεύετε πλέον να περνά τις προτάσεις του και μοιραία θα οδηγηθεί να αναθεωρήσει τον τρόπο τακτικής και συμπεριφοράς που είχε υιοθετήσει μέχρι σήμερα στα δημοτικά συμβούλια.

 

Ενισχυμένος προκύπτει ο Βασίλης Νανόπουλος που ικανοποιημένος δηλώνει “Νέους όρους στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου έφερε η δημοτική αγορά”.

Και αναλύει τα highlights του σημαντικού δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  και με αφορμή το θέμα της δημοτικής αγοράς , για πρώτη φορά διαμορφώθηκε μια νέα πλειοψηφία με βάση τη διαπαραταξιακή συνεννόηση , τη σύνθεση θέσεων και τη συνεργασία .

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια,  η πρόταση σε σοβαρό θέμα του κ Πνευματικού καταψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο .

Άμεσα πλέον ξεκινούν οι διαδικασίες να ανακαινιστεί η δημοτική αγορά με έξοδα του δήμου και να λειτουργήσει δίνοντας ζωή στο κέντρο της πόλης.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή ήταν η πάγια θέση της Συμμαχίας Πολιτών .

 

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Η επόμενη πρωτοβουλία – πρόταση που θα κάνουμε αφορά την επαναφορά της ισονομίας και ισοτιμίας των δημοτών πχ αλλαγή στον τρόπο διάθεσης των επιχορηγήσεων σε συλλόγους και σωματεία.

Καλούμε όλους τους συλλόγους και σωματεία να υποβάλλουν στο δήμο αιτιολογημένη πρόταση επιχορήγησης για να περιληφθεί στον προϋπολογισμό 2019 που θα καταρτιστεί το φθινόπωρο .

Η πάγια θέση μας είναι με κριτήρια να γίνονται οι επιχορηγήσεις  σε όλους  και από την αρχή του χρόνου να είναι γνωστές .

Εφόσον συνεχιστεί αυτή η νέα προσέγγιση στα θέματα του δήμου,  περιμένουμε  πολλά ακόμα να γίνουν μέχρι τη λήξη της θητείας του δημοτικού συμβουλίου .  Η Συμμαχία Πολιτών δεσμεύεται να στηρίζει πλήρως την νέα αυτή πορεία .

 

SECURITY ΣΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ

Ψηφίστηκε επίσης η σύμβαση με ιδιωτική εταιρία φύλαξης των Εξαμιλίων όπου η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί τελευταία.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα ήρθε για συζήτηση με υπογραφές 25 πολιτών που η Συμμαχία Πολιτών συνέλλεξε .

Συνεπείς σε όσα δεσμευτήκαμε ,είχαμε φέρει επίσης το θέμα  σε προηγουμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προ ημερησίας διατάξεως .

 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Φέραμε προ ημερησίας διατάξεως το θέμα της βελτίωσης της καθαριότητας στις παραλίες, την καταπολέμηση των κουνουπιών ,τη διαφήμιση του Κορινθιακού ως απαλλαγμένου από τις τσούχτρες κλπ. για να βοηθήσουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις του δήμου .

 

ΓΗΠΕΔΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ

Επίσης φέραμε το θέμα της αλλαγής του  χαρακτηρισμού του γηπέδου συνοικισμού ώστε να λειτουργεί νόμιμα η ομάδα ΠΑΣ Κόρινθος που ανέβηκε κατηγορία.

Νέα απόφαση για την Δημοτική Αγορά Κορίνθου

Previous article

Δήμος Κορινθίων│ Δυο μέτρα , δυο σταθμά για τις επιδοτήσεις σωματείων ;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.