4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΓΡΟΤΙΚΑ

“Το περιβόλι της Κορίνθου” επαναπροσδιορίζει την γεωργία

0

“Για να ευδοκιμήσουν προσπάθειες σαν τη δική μας, χρειάζεται ο κόσμος να τις στηρίξει. Ελπίζουμε στον κόσμο για ένα καλύτερο μέλλον για την τροφή μας αλλά και για εμάς τους ίδιους”.

Το Περιβόλι Κορίνθου είναι ένα εγχείρημα που ξεκίνησε από αγρότες το 2012

Η διαφορετική αντίληψη για την παραγωγή και τον τρόπο καλλιέργειας, αλλά και για τη σχέση που πρέπει να έχει ο παραγωγός με τον καταναλωτή, ένωσε 15 καλλιεργητές στην περιοχή της Κορινθίας, που αποφάσισαν να χαράξουν μια κοινή πορεία, με στόχο την προώθηση των προϊόντων τους μέσα από καθημερινή συνεργασία. Οι παραγωγοί έχουν γίνει γνωστοί σαν «το περιβόλι της Κορίνθου».

Μέχρι τώρα, καλλιεργούν σε 150 στρέμματα και τα προϊόντα τους φτάνουν στην αγορά μέσα από τις λαϊκές βιολογικών προϊόντων ή μέσω του διαδικτύου. Πορεύονται με την παραγωγή κηπευτικών και συνεχώς ανανεώνονται με νέα προϊόντα, όπως η φράουλα, το ντοματίνι ή το αβοκάντο.

 

Στο «περιβόλι της Κορίνθου» ανήκει και ο Αντώνης Διαμαντίδης, που βρέθηκε στην περιοχή από την Κεντρική Αμερική, όπου εργαζόταν ως ερευνητής σε ομάδα διάσωσης δασών. Πιστεύει ότι η βιομηχανική γεωργία έχει τελειώσει. «Έχουμε ήδη μπει στην περίοδο της βιολογικής γεωργίας χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει. Εμείς στο Περιβόλι επιλέγουμε ποια μέθοδο θα χρησιμοποιήσουμε αναλόγως με την περίσταση. Έτσι, κερδίζει η βιοποικιλότητα», τονίζει στην «ΥΧ».

Σε ό,τι αφορά την αύξηση της έκτασης καλλιέργειας, εξηγεί ότι «το πρόβλημα με την άρδευση είναι σημαντικό τόσο από πλευράς κόστους όσο και από πλευράς ποιότητας, αφού έχει ανεβεί σημαντικά η υφαλμύρωση». Παρά τα προβλήματα, όμως, που αντιμετωπίζει, η ομάδα έχει ήδη καταφέρει να εξάγει λάδι, πορτοκάλια και σύκα.

Με πληροφορίες από ypaithros.gr και simplylife.gr

Ποια ταινία γυρίστηκε στην Περαχώρα;

Previous article

Ίσθμια-Καλαμάκι κοντά και όμως τόσο μακριά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.