4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγκλονισμένη η Κορινθία από τον ξαφνικό θάνατο γνωστού επιχειρηματία

0

Παγώσαμε όλοι στο άκουσμα της είδησης για τον πρόωρο θάνατο του Γιάννη Λαρσινού . Σύμφωνα με πληροφορίες  o Γιάννης Λαρσινός έπαθε ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 58 ετών. Ο άτυχος επιχειρηματίας βρισκόταν σε νοσοκομείο της Γενεύης της Ελβετίας καθώς την προηγούμενη εβδομάδα υπεβλήθη σε σοβαρή εγχείρηση. Όμως η καρδιά του δεν άντεξε και “έφυγε” από καρδιακή προσβολή.

Ο Γιάννης Λαρσινός, ήταν από τους πιο αγαπητούς επιχειρηματίες της Κορινθίας και πάντα πρωτοπόρος, καθώς η εταιρία που κληρονόμησε από τον αείμνηστο πατέρα του Ηλία κουβαλάει ιστορία πάνω από μισό αιώνα και σήμερα είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση λατομείων και έτοιμου σκυροδέματος στη χώρα μας, «στρώνοντας» μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Ελλάδας.
Στην αρχή του 2013 η Κορινθία βασίστηκε στο πένθος όταν η Ευγενία Λαρσινού, Πρόεδρος του Ομίλου Λαρσινού και μητέρα του Γιάννη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Ήταν μια από τις πιο εξέχουσες μορφές της περιοχής, μια επιχειρηματίας που αποτελούσε παράδειγμα για όποιον τη γνώριζε. Η ζωή της, άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία της επιχείρησης που ίδρυσε το 1960 ο σύζυγός της Ηλίας, ήταν γεμάτη από ιστορίες αποφασιστικότητας και επιτυχιών. Η προσφορά της στην τοπική κοινωνία ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρόσεκτη.

Ο επιχειρηματίας ιδιαίτερα αγαπητός γενικότερα απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας. Ομως πριν από λίγους μήνες στο Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου, με παρούσα τη… μισή κυβέρνηση αποφάσισε να μιλήσει ανοικτά. O Λαρσινός άδραξε την ευκαιρία για να στείλει τα δικά του ηχηρά μηνύματα.

Aναφέρθηκε στις καθημερινές άοκνες προσπάθειες των επιχειρηματιών προκειμένου να σταθούν όρθιοι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και απευθυνόμενος στους υπουργούς έκανε μια αγωνιώδη έκκληση: «Eίστε τα αποβατικά μας, φτιάξτε μας τους δρόμους και αφήστε εμάς τους επιχειρηματίες να ξανασηκώσουμε ψηλά την Eλλάδα». Aλλά και ως Kορίνθιος ζήτησε από τον παριστάμενο Xρ. Σπίρτζη, να αναλάβει το υπουργείο Yποδομών το φράγμα Aσωπού ώστε επιτέλους να προχωρήσει.

Mίλησε, όμως και για τους εργαζόμενους τόσο στον ιδιωτικό όσο και σε ένα μέρος του δημόσιου τομέα, και τη συμβολή τους, χαρακτηρίζοντάς τους ως τους πιο σκληρά εργαζόμενους Eυρωπαίους.

Μπράβο Αντώνη ! Χρυσό άλμα – Παγκόσμιος Πρωταθλητής

Previous article

O Πέτρος Τατούλης για τον Γιάννη Λαρσινό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.