1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Τετάρτη 24/7 Ευριπίδη Τρωάδες. Από τη Σικυωνια Σκηνή η «Τραγωδία του Πολέμου»

0
Τετάρτη 24/7 Ευριπίδη #Τρωάδες
Από τη Σικυωνια Σκηνή η «Τραγωδία του #Πολέμου», σε διδασκαλία – μουσική επιμέλεια και σκηνοθεσία Γιώργου Καρβουντζή, μετάφραση Ολυμπίας Καράγιωρα και κουστούμια Σωτηρίας Ζήση.
Διοργάνωση: Δήμος Σικυωνίων με την αρωγή της Εφορεια Αρχαιοτήτων Κορινθίας
Αρχαία αγορά – Ναός Αρτέμιδος, Αρχαία Σικυώνα
Οι “Τρωάδες” του Ευριπίδη είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά έργα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Γραμμένο το 415 π.Χ., το έργο εστιάζει στις τραγικές συνέπειες του Τρωικού Πολέμου, επικεντρώνοντας στις γυναίκες της Τροίας που αντιμετωπίζουν την υποδούλωση και την καταστροφή μετά την πτώση της πόλης τους.
Η ιστορία ξεκινά με την Εκάβη, τη βασίλισσα της Τροίας, να θρηνεί την καταστροφή της πόλης και την απώλεια της οικογένειάς της. Μαζί της βρίσκονται οι άλλες επιφανείς γυναίκες της Τροίας, όπως η Κασσάνδρα, η Ανδρομάχη και η Ελένη. Η Κασσάνδρα προφητεύει τη δική της μοίρα ως σκλάβα του Αγαμέμνονα και προειδοποιεί για την επερχόμενη καταστροφή του ελληνικού στρατού. Η Ανδρομάχη θρηνεί για τον χαμό του συζύγου της, Έκτορα, και την αβέβαιη μοίρα του γιου της, Αστυάνακτα, που τελικά θα εκτελεστεί για να αποτραπεί η πιθανότητα μελλοντικής εκδίκησης.
Η τραγωδία εξετάζει θέματα όπως η βαρβαρότητα του πολέμου, η απώλεια και η οδύνη των ηττημένων, καθώς και η δύναμη και η αντοχή των γυναικών σε συνθήκες ακραίας δοκιμασίας. Ο Ευριπίδης, μέσα από τις “Τρωάδες”, προσφέρει μια ισχυρή κριτική στον πόλεμο και τις συνέπειές του, προβάλλοντας την ανθρώπινη πλευρά της τραγωδίας και την καταστροφή που προκαλεί.
Η τραγωδία παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ και συγκινητική, προσφέροντας στους θεατές μια βαθιά εμβάθυνση στις σκοτεινές πτυχές του ανθρώπινου ψυχισμού και την αντοχή του ανθρώπου μπροστά στις πιο δύσκολες καταστάσεις,προβάλλοντας την ανάγκη για Ειρήνη και Δικαιοσύνη,τονίζοντας τη θλίψη που προκαλεί ο Πόλεμος.

Κορινθία: Πυρκαγιές από κεραυνούς σε Αμόνι και Εξαμίλια

Previous article

Φιλοπροοδευτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Σουλίου “Η Μέλισσα”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.