Φωτογραφίες απ΄την παράδοση των μασκών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κορινθίας με σκοπό να διανεμηθούν σε όλα τα σχολεία
- Διαφήμιση -

Είναι γεγονός ότι στα δύσκολα χρόνια του κορονοϊού που ζούμε, το σύστημα της υγείας έμμεσα ή άμεσα ενισχύθηκε σημαντικά από δωρεές ιδιωτικών επιχειρήσεων που οι άνθρωποι τους αντιλαμβάνονται με ευαισθησία την κοινωνική τους ευθύνη. Ο κος Χρηστίδης, πρόεδρος της Fiber Tex, προχώρησε σε μια ανθρώπινη κίνηση που “θωρακίζει” την υγεία στις σχολικές κοινότητες.

 

Δυστυχώς όσο και αν προσπάθησε το Υπουργείο Παιδείας να μας πείσει και να μας καθησυχάσει πως στο χτύπημα του πρώτου κουδουνιού όλα θα είναι έτοιμα στα σχολεία για να λειτουργήσουν με ασφάλεια κατά της πανδημίας, τα γεγονότα το διέψευσαν. Και σε αυτό το άρθρο δεν θα επεκταθώ στην καθαριότητα ή σε άλλα σημεία αλλά στο πιο πολυσυζητημένο μέτρο, την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Η διανομή δωρεάν μασκών εξελίχθηκε σε φιάσκο και οι περισσότεροι μαθητές και εκπαιδευτικοί έσπευσαν να αγοράσουν μάσκες τηρώντας το πρωτόκολλο. Λαμβάνοντας υπόψη τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό, κατανοούμε την δυσανασχέτηση των γονιών και ας πρόκειται για κάτι πολύτιμο για την υγεία.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Η είδηση που μετέδωσε πρώτος ο Βασίλης Μπαλάφας, μέσα απ΄το προφίλ του στα social, για την πρόθεση της εταιρείας FIBER TEX* να δωρίσει ένα σημαντικό αριθμό μασκών σε σχολεία της Κορινθίας, ήταν αναμφισβήτητα απ΄τα καλά νέα της εβδομάδας. Το σημαντικότερο δε είναι ότι δεν μείναμε στα λόγια αλλά έγινε πράξη.

11.000 μάσκες, δωρεά της παραπάνω εταιρείας, με την καθοριστική διαμεσολάβηση του Βασίλη Μπαλάφα και τις απαραίτητες ενέργειες των Διευθυντών και των υπαλλήλων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Κορινθίας είναι πλέον στη διάθεση όλων των σχολείων της Κορινθίας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που τις χρειάζονται.
Μια κίνηση που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

*Η Fiber Tex είναι μια υπερσύγχρονη βιομηχανική μονάδα που πρόσφατα προχώρησε σε νέα επένδυση στην Κόρινθο και σύμφωνα με το σχεδιασμό θα παράγει 10 εκατομμύρια μάσκες το μήνα ενισχύοντας την ελληνική παραγωγή μασκών.