1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και οι πέντε ήταν…χαλαροί !

0

Στα μέσα του καλοκαιριού και μετά από πολλές μικρές και μεγάλες βουτιές τεστ , οι δήμαρχοι των παραλιακών δήμων της Κορινθίας (εξαιρείτο δηλαδή μόνο ο Καλαντζής από Νεμέα)όλοι μαζί , με ένα στόμα μια φωνή  είπαν :
 « στον Κορινθιακό δεν έμεινε τσούχτρα ούτε για δείγμα»

Τώρα πως έγινε αυτό ; Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά . Σημασία έχει όμως πως πρέπει να γίνει γνωστό στο πανελλήνιο και ακόμα παρα έξω για να σώσουμε την καλοκαιρινή τουριστική κίνηση της Κορινθίας.

Σωστή σκέψη αλλά πως την επικοινωνείς …
Πάντως όχι έτσι. Πρόχειρα ,  απροετοίμαστα και μια διάθεση χαλαρή έως βαριεστημένη θα έλεγα…

 

Γιατί τι και αν οι λέξεις που έβγαιναν έλεγαν … «επιλέξτε το καλοκαίρι την Κορινθία για να γνωρίσετε τις ομορφιές μας και να απολαύσετε την φιλοξενία μας » ,  το mood όμως σου έλεγε άλλα  … «Θέλετε να έρθετε ελάτε , δε θέτε πηγαίνετε αλλού , Εμείς πάντως τσούχτρες δεν έχουμε».

Η απομυθοποίηση και η προσπάθεια να μείωσης την έκταση του πολυσυζητημένου φαινομένου των μεδουσών στον Κορινθιακό τα τελευταία 2 χρόνια , μάλλον  φέρνει αντίθετα αποτελέσματα από τα θεμιτά καθώς εκνευρίζει αφάνταστα τους εκατοντάδες ανθρώπους που ένιωσαν  το τσουχτερό τσίμπημα και τους χιλιάδες που έλιωναν στις παραλίες χωρίς να μπορούν να βουτήξουν καθώς έβλεπαν τις μικρές τσούχτρες να πλατσουρίζουν στα ρηχά.

Είναι σαν να τους λες … «ανόητοι είστε ; γιατί δεν βουτάτε ;»

Αν εξαιρέσεις λοιπόν τον δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο , που κατά ένα ανεξήγητο λόγο πέρσι το καλοκαίρι οι τσούχτρες δεν καταδέχτηκαν τα ρηχά νερά  στις παραλίες του δήμου Βέλου –Βόχας … οι υπόλοιποι δεν μπορούν να σνομπάρουν το πρόβλημα.

Όχι τίποτα άλλο μην προκαλούν τις τσούχτρες και επιστρέψουν ….

Νάνσυ Γιαννιδάκη

Στα παραπολιτικά …

Ο Σταματόπουλος κράτησε αποστάσεις από τον Πνευματικό .
Τα ανταποδοτικά δεν ξεχνιούνται !

 

Δες εαν είσαι δικαιούχος στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

Previous article

Τι πρέπει να κάνετε αν δείτε θαλάσσια χελώνα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.