4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ξέρεις τι συμβαίνει δίπλα στο σπίτι σου; Ενημέρωση για το Προ.Κε.Κ.Α. Κορίνθου

0

Τη συστηματική πολύμηνη κράτηση προσφύγων με σοβαρά προβλήματα υγείας και ψυχολογικά ζητήματα σε υποτυπώδεις συνθήκες στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου καταγγέλλει το Δίκτυο Επιτήρησης Συνοριακής Βίας (Border Violence Monitoring Network – BVMN).

Στο κέντρο κράτησης Κορίνθου (όπως και στην Αμυγδαλέζα, στη Δράμα), υπάρχουν άνθρωποι φυλακισμένοι, με μόνη πρόφαση ότι δεν έχουν χαρτιά. Σύμφωνα με την “Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους μετανάστες στην Κόρινθο” οι συνθήκες είναι απάνθρωπες: χαλασμένα φαγητά, καθημερινή βία και ρατσιστικές συμπεριφορές από φύλακες, συνεχής άρνηση βασικής ιατρικής περίθαλψης, ψυχολογικής  φροντίδας και νομικής εκπροσώπησης,  ώστε κάθε συνέντευξη ασύλου ή έφεση  απόφασης να απορρίπτεται αμέσως.

Δήλωση των τεσσάρων απεργών πείνας στο κέντρο κράτησης Κορίνθου:

“Είμαστε 4 άτομα στο κέντρο κράτησης Κορίνθου και απαιτούμε να μπει ένα τέλος στο ρατσισμό απέναντι στους ανθρώπους και απέναντι σε οποιονδήποτε θέλει ελευθερία. Δεν μας αρέσουν οι επιθέσεις ούτε ο ρατσισμός. Απαιτούμε ελευθερία από τη κυβέρνηση, η οποία στέρησε οτιδήποτε γλυκό και καλό από εμάς και από άλλους. Φυτεύουν μίσος και βία. Περιμένουμε κι άλλα άτομα να συμμετάσχουν στην απεργία πείνας. Αυτή είναι η τέταρτη ημέρα που απεργούμε και δεν θα φάμε τίποτα από το χέρι του ρατσισμού. Δεν θα φάμε ούτε θα πιούμε από τη φυλακή. Θέλουμε ελευθερία σαν τους ανθρώπους που βλέπουμε. Δεν έχουμε διαπράξει εγκλήματα ούτε λάθη απέναντι στους διώκτες μας. Δεν θα συμπεριφερθούμε στην κυβέρνηση και σε αυτή τη κατάσταση κράτησης με τη βία και το μίσος που μας φέρονται αυτοί. Θάνατος ή ελευθερία.”

Φωτογραφία από το πρόσφατο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη, που καλέστηκε από την Πρωτοβουλία Συλλογικής Δράσης για την Παλαιστίνη, και την πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της Κορίνθου. Κατα την διάρκεια της συγκέντρωσης διαβάστηκε το μήνυμα των απεργών πείνας στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου και κάλεσμα για συμμετοχή στην πρωτοβουλία αλληλλεγύης.

 

 

Πάνω από 2 εκ. για την κατασκευή ενός σύγχρονου αρδευτικού έργου στο Ξυλόκαστρο

Previous article

Δ. Παπαγεωργίου: Έχει δημοπρατηθεί έργο μεταφοράς νερού Στυμφαλίας στον Δήμο Βέλου με το δίκτυο του Δήμου Σικυωνίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.