ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ανταλλάσσουν διαξιφισμούς Σταυρέλης – Νανόπουλος και το “θράσος πάει κι έρχεται”

0

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Κορινθίων Νίκου Σταυρέλη με τον επικεφαλής μειοψηφίας δήμου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου και εκτός Δημοτικής αίθουσας, με την ανταλλαγή καυστικών Δελτίων Τύπων που το “θράσος πάει κι έρχεται”.

Την έκρυθμη κατάσταση έχουν πυροδοτήσει θέματα όπως οι όροι συνεργασίας-στήριξης της ομάδας ΠΑΣ Κόρινθος, οι απευθείας αναθέσεις, οι διαγωνισμοί (νυν και πρώην δημοτικής αρχής), οι τόνοι ανεβαίνουν περισσότερο με ειρωνικά σχόλια και απρεπείς χαρακτηρισμούς μεταξύ των δύο αυτοδιοικητικών ανδρών.

Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, πριν λίγες μέρες, όταν ο κος Νανόπουλος ισχυρίστηκε πως …“Πρέπει να είναι νόμιμη η διαχείριση των ογκωδών στο δήμο Κορινθίων” και καταψήφισε στη δημοτική επιτροπή την εισήγηση και τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού για τη διαχείριση των ογκωδών αποβλήτων του δήμου Κορινθίων αφήνοντας υπονοούμενα για την εταιρία που πήρε την απευθείας ανάθεση. Εν συνεχεία, μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης ο κος Νανόπουλος σχολίασε: “Ο κ. Σταυρέλης όταν αναφέρεται σε εμένα δεν λέει το όνομά μου αλλά ως “προηγούμενη δημοτική αρχή”, δεν ξέρω γιατί το κάνει, γιατί δεν λέει το όνομά μου!”

 “ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ” φέρει ως τίτλο η ανάρτηση του κου Σταυρέλη που ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει τον κ. Νανόπουλο ως πατριάρχη των απευθείας αναθέσεων (15.501.119 € στη τετραετία) και των φωτογραφικών διαγωνισμών. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:

Νίκος Σταυρέλης: ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

Ο κ. Νανόπουλος σε μία από τις πάμπολλες συνεντεύξεις του διαμαρτύρεται για ποιο λόγο αναφερόμαστε σε προηγούμενη δημοτική Αρχή και όχι ονομαστικά στον ίδιο. Δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι οι Κορίνθιοι μόλις λίγους μήνες πριν με διαφορά 13 μονάδων τον έκαναν πρώην. Εμείς τον σεβόμαστε απολύτως και προσωπικά τον αποκαλώ πάντα Δήμαρχο, ούτε καν πρώην. Αφού δεν θέλει λοιπόν να τον αποκαλούμε πρώην δημοτική αρχή (το αποποιείται) θα τον αναφέρουμε στο εξής ως Νανόπουλο Βασίλειο του Δημητρίου για να τον ικανοποιήσουμε. Ελπίζουμε να μην διαμαρτύρεται και γι αυτό μετά.
-Ο κ. Νανόπουλος , ο πατριάρχης των απευθείας αναθέσεων (15.501.119 € στη τετραετία) και των φωτογραφικών διαγωνισμών μας κατηγορεί ότι κάνουμε φωτογραφικό διαγωνισμό για το ογκώδη, που μας τα άφησε για 4 μήνες μέχρι να αναλάβουμε στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Αν θεωρεί ότι ζητάμε η παραλαβή των ογκωδών να γίνεται εντός του Δήμου μας, όταν υπάρχουν τρεις τουλάχιστον εταιρείες με νόμιμες άδειες, και ο διαγωνισμός είναι ανοικτός, τότε βαφτίζουμε το ψάρι κρέας ή το κρέας ψάρι. Ξέχασε την απευθείας ανάθεση 120.000 € σε εταιρεία στη Θεσαλλονίκη για την περισυλλογή των απορριμμάτων το 2021.
-Μας είπε ότι κάνω δημόσιες σχέσεις πηγαίνοντας στα χωριά, ενώ ο ίδιος ήταν όλη μέρα στο δημαρχείο “χάνοντας την επαφή με τον κόσμο”. Ευτυχώς το ομολογεί. Τώρα που έχει χρόνο θα τον παίρνω μαζί μου τις 8 ημέρες του μήνα που πηγαίνω στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων μία φορά το μήνα να βλέπει την αγάπη του κόσμου και την αμεσότητα αμφίδρομης επικοινωνίας καθώς και άμεσης παρέμβασης στα τοπικά προβλήματα. Αφού δεν κατάλαβε ότι ο κορινθιακός λαός τον έστειλε σπίτι του με διαφορά 13 μονάδες ή 3.500 ψήφους!!!. Η αυτοκριτική ποτέ δεν βλάπτει.
-Αφού καταψήφισε τη μεταφορά του γηπέδου του Συνοικισμού στο Δήμο για να παίζουν οι ομάδες Κύψελος και Αστέρας δείχνοντας απίστευτο μίσος στην περιοχή τώρα μας λέει ότι πρέπει να το νοικιάσουμε. Γιατί δεν το κάνατε κύριε Νανόπουλε; Αυτή είναι η διαφορά μας ότι εμείς φέρνουμε αποτέλεσμα εσείς είσαστε 4 χρόνια στο ΘΑ ΘΑ ΘΑ. Αν δεν σας αρέσει το Θα τότε πείτε ότι κοροϊδεύατε τους υπερήφανους κατοίκους του Συνοικισμού και όχι μόνο.
-Όσον αφορά τη σύμβαση ΣΚΑΝΔΑΛΟ του οδοφωτισμού ξεχνά ότι φέρνει την υπογραφή του αποκλειστικά (αρνήθηκαν την υπογραφή οι δύο κραταιοί τότε αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος και Οικονομικών Σπύρος Πλατής). Κάτι ήξεραν. Ξεχνά ότι μας φόρτωσε 7 ολόκληρα εκατομμύρια επιπλέον. Κάνει ότι ξεχνά ότι αυτή η σύμβαση έφερε αυξήσεις στους δημότες 50% στα τέλη φωτισμού. Μην βιάζεται όμως να παίρνει θέση υπέρ της μίας και μοναδικής εταιρείας του φωτογραφικού διαγωνισμού. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Εμείς ότι είπαμε προεκλογικά το κάνουμε πράξη. Υπομονή μερικές ημέρες ακόμα.
-Συνεχώς μιλά για εταιρείες σε διαγωνισμούς, που αποκλείονται. Λυπάμαι αλλά δεν έχω πάει σε καμία απολύτως εταιρεία αυτούς τους 4 μήνες που είμαι στο τιμόνι του Δήμου. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κύριε Νανόπουλε Βασίλειε. Έτσι θα πορευτώ όλα τα χρόνια της θητείας μου. Οι εταιρείες τη δουλειά τους και ο Δήμαρχος τη δουλειά του. Σε όποιον αρέσει αυτό.
-Αγαπητέ κ. Νανόπουλε Βασίλειε του Δημητρίου με όλο το σεβασμό που σας έχω, σας το έχω πει και κατ ιδίαν, σας το λέω και δημόσια, σας θέλω στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα 5 χρόνια. Μην φύγετε. Κάπου κάπου θα μας λέτε και καμία πρόταση που θα χρήζει διερεύνησης.
Τό ότι δουλεύουμε πάρα πολύ για το Δήμο που γεννηθήκαμε και αγαπάμε δεν θα μας στερήσει τη δυνατότητα να σας δίνουμε απαντήσεις στα απίστευτα που εκστομίζετε εναντίον μου προσωπικά ή εναντίον των στελεχών της παράταξης.

 

Βασ. Νανόπουλος: Περισσεύει το θράσος σας κ. Σταυρέλη- σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό.

[Ο Βασ. Νανόπουλος απαντά με το παρακάτω κείμενο]

Παρά το ότι δεν είχα ούτε έχω καμία διάθεση αντιπαράθεσης στο δήμο Κορινθίων , είμαι αναγκασμένος να απαντώ στην αμετροέπεια του δημάρχου κ Σταυρέλη και να επισημαίνω τα πολλά λάθη της νέας δημοτικής αρχής όπως επιβάλλει ο θεσμικός ρόλος που έχω στο δήμο Κορινθίων. Για παράδειγμα την σύμβαση έργων με 1% έκπτωση αποκλείοντας 7 εταιρίες  , την επιχορήγηση χωρίς νόμιμες διαδικασίες στην ΠΑΣ Κόρινθος 50.000 € και την δωρεά -παραχώρηση του γηπέδου στο δημοτικό στάδιο , την πληρωμή 55.000 € ελαστικών χωρίς πρωτόκολλο παραλαβής κλπ.

Ο κ Σταυρέλης η δεν καταλαβαίνει τι λέω ή  σκοπίμως διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να παραπληροφορήσει τους πολίτες . Σε πρόσφατη συνέντευξή μου μεταξύ άλλων αναφέρθηκα στην τακτική του να μην αναφέρει στα έργα την προηγουμένη δημοτική αρχή επωνύμως και όταν γενικώς λέει μια λέξη , αποφεύγει στα γραπτά που μένουν να το γράφει .

Στο τελευταίο δελτίο τύπου για την αποχέτευση Σαρωνικού των 18 εκ € δέχθηκε ευχαριστίες και εύσημα από τον υπουργό Ν. Ταγαρά για τη συνεργασία του σε τι πράγμα  άραγε ? Πάντως όχι για το έργο .  Τι  έκανε ακριβώς ο κ Σταυρέλης για το έργο ώστε να αναφερθεί ο υπουργός ? απολύτως ΤΙΠΟΤΑ .

Το έργο μελετήθηκε αδειοδοτήθηκε από την δική μας δημοτική αρχή και η ημερομηνία υποβολής της πρότασης είναι 31.3.2022.  Η ημερομηνία ένταξης για χρηματοδότηση του έργου είναι 13.4.2023.

Ο διαγωνισμός και η ανάδειξη των αναδόχων εγινε πριν αναλάβει ο κ Σταυρέλης. Απέμενε 31.12.2023 να έρθει η έγκριση του προσυμβατικού ελέγχου από το ελεγκτικό συνέδριο πράγμα που εγινε και η τυπική υπογραφή των συμβάσεων .

Αυτά ανέφερα στην συνέντευξή μου και είναι μικροπρέπεια όσα αναφέρει στην ανάρτηση του ο κ Σταυρέλης . Δεν ζήτησα να μου απευθύνεται διαφορετικά όπως λέει . Στο έργο ζήτησα να αναφέρεται και καλά θα κάνει να μην ανακατεύει το όνομα του πατέρα μου που δεν είναι εν ζωή όταν μου απευθύνεται όπως ανακοίνωσε . Η ειρωνεία και η μικροπρέπεια έχουν όρια .

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ  κ Σταυρέλη, το έχω πει πολλές φορές και πριν από σας στο παρελθόν. Εγώ πάντοτε στα έργα αναφερόμουν στον προκάτοχό μου με σεβασμό στον ίδιο και την αλήθεια παρά τις εντάσεις που είχαμε στην εκλογική διαδικασία.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα περί αναθέσεων κλπ. γιατί δεν αντέδρασε ως αντιπολίτευση τότε ? προφανώς γιατί ήταν όλες οι ενέργειές μου σύμφωνες με το νόμο και τις ανάγκες λειτουργίας του δήμου . Για την ανάθεση της καθαριότητας για 3μηνο σε εταιρία γνώριζε ότι λόγω COVID και μη δυνατότητας ανανέωσης σύμβασης εργαζομένων στην καθαριότητα από την κυβέρνηση , μέχρι τις νέες προσλήψεις είχαμε έλλειψη οδηγών και πληρωμάτων απορριμματοφόρων. Αποφάσισα  την ανάθεση στη μόνη  εταιρία που είχε διαθέσιμα απορριμματοφόρα και δέχθηκε να προσλάβει τους απολυμένους Κορίνθιούς συμβασιούχους ως οδηγούς και πληρώματα για να μην γεμίσει σκουπίδια ο δήμος .

Τα υπόλοιπα θέματα με την εξαιρετική για το δήμο σύμβαση φωτισμού LED που πέτυχα  , και την άκυρη σύμβαση με την ΠΑΣ Κόρινθος που επιδίωξε άρον άρον  και την αύξηση των δημοτικών τελών που επέβαλλε η νέα δημοτική αρχή τα έχουμε εξαντλήσει και οι πολίτες καταλαβαίνουν .

Αντί επιλόγου θα ήθελα να αναφέρω μερικά της λαϊκής σοφίας αποφθέγματα που ταιριάζουν στην περίσταση και τον κ Σταυρέλη και τους συνεργάτες του.

Αρχή άνδρα δείκνυσι έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Τώρα σιγά σιγά καταλαβαίνουν οι Κορίνθιοι πρόσωπα και συμπεριφορές που επέλεξαν στις δημοτικές εκλογές .

Μωραίνει κύριος ων βούλεται απωλέσαι η πιο λαϊκά όταν ο θεός θέλει να καταστρέψει το μερμήγκι του δίνει φτερά .

Μίνι Τουρνουά Βόλεϊ για Παιδιά στο Κλειστό Γυμναστήριο “Γεώργιος Τριαντάφυλλος”

Previous article

Τελετή ονοματοδοσίας του Κολυμβητηρίου Λουτρακίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.