5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βράχατι | Παρουσίαση του πρώτου εικονογραφημένου Ελληνικό-Ρομανι λεξικού

0
Χρίστος Δήμας: “Εκπαιδευτικοί που πραγματικά μας εμπνέουν με τις σπουδαίες τους δράσεις βρίσκονται σε πολλά σχολεία.”
Την Τετάρτη 22/5/24 στο Βραχάτι, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση ενός δίγλωσσου εικονογραφημένου λεξικού -ελληνική και ρομανί γλώσσα- , που έφτιαξαν οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 3ου Νηπιαγωγείου Ζευγολατιού.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Χρίστος Δήμας, ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστήμιου κ. Καραμπελιάς Γεράσιμος και η Νηπιαγωγός κα Σιάχου Χρυσάνθη. Την εκδήλωση συντόνισε η κα Δήμητρα Τσεπεντζή, Εκπαιδευτικός – Γραμματέας Ε.Κ.Σ.
“Το λεξικό αυτό Θα αποτελέσει ένα καλό βοήθημα για όλους όσοι εμπλέκονται με την εκπαίδευση των παιδιών Ρομά και δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν μαζί τους, αρχικά.”, επισήμανε η κα Τσεπεντζή.
Ενώ ο κος Δήμας, σε σχετική ανάρτησή του, αναφέρει:

Ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Χρίστος Δήμας

“Σίγουρα υπάρχουν στο 3ο Νηπιαγωγείο Ζευγολατιού και το 2ο Δημοτικό Ζευγολατιού, όπου μαζί με τους μαθητές τους δημιούργησαν το πρώτο εικονογραφημένο Ελληνικό-Ρομανι λεξικό το οποίο και παρουσιάσαμε σήμερα. Τα δύο σχολεία βρίσκονται εντός καταυλισμού Ρομά στο Δήμο Βέλου-Βόχας στον Νομό Κορινθίας.

Το Λεξικό εκτυπώθηκε από την Βουλή των Ελλήνων και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας.
 Θερμά συγχαρητήρια στη Νηπιαγωγό Χρυσάνθη Σιάχου, τον Διευθυντή Δημοσθένη Χριστόπουλο, στη συντονίστρια της συζήτησης και πρώην διευθύντρια του σχολείου Δήμητρα Τσεπεντζή καθώς και σε όλες και όλους τους εργαζόμενους -εκπαιδευτικούς και διοικητικούς- αλλά και στις μαθήτριες και στους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτή την θαυμάσια πρωτοβουλία που προσπαθεί να συμβάλει στη καλύτερη ενσωμάτωση των Ρομά στη κοινωνία γενικότερα.”

Το ηφαίστειο της Κορίνθου που αν και ενεργό, λίγοι το γνωρίζουν

Previous article

Μίνι Τουρνουά Βόλεϊ για Παιδιά στο Κλειστό Γυμναστήριο “Γεώργιος Τριαντάφυλλος”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.