1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ & ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΩ: Γιατί η Τέχνη είναι ένα μεγάλο Άσυλο Αλληλεγγύης

0
Ένα από τα καταφύγια του ανθρώπου σε κάθε εποχή κρίσης –ειδικά αξιακής, όπως η σημερινή- είναι η Τέχνη. Είτε μιλάμε για μουσική, είτε για χορό, είτε για θέατρο, είτε για ζωγραφική, η απόδραση από την καθημερινότητα μέσα από την μετακίνησή μας σε έναν άλλο, διαφορετικό κόσμο μπορεί να αποδειχτεί λυτρωτική, θεραπευτική, παρηγορητική αλλά και διδακτική.
Αυτός είναι και ο ένας λόγος που η Τέχνη θα έπρεπε να είναι η βάση της Παιδείας. Μπορεί εμείς να το ξεχνάμε, αλλά μας το θυμίζουν τα ίδια τα παιδιά, που, όταν πιάνουν ένα μολύβι στο χέρι, το πρώτο που κάνουν δεν είναι να γράψουν γράμματα και αριθμούς. Αλλά να σχεδιάσουν λουλούδια, πουλιά και ήλιους.
Ο άλλος λόγος είναι πως η Τέχνη μπορεί να γίνει απελευθερωτική, γιατί στην τέχνη δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχει μόνο αυτό που εσύ νιώθεις, αυτό που εσένα σε κάνει ευτυχισμένο. Κι έχουμε ανάγκη από ευτυχισμένα παιδιά…
Στον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου σκεφτήκαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να «δραπετεύσουν» σε αυτόν τον άλλο κόσμο, που κατοικεί η Τέχνη. Σε συνεργασία με τους Συλλογους γονεων και κηδεμονων, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και τα 11 Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας διοργανώνουμε την Παρσκευη 14 Ιουνίου, από τις 17,30 μέχρι τις 22,00 το απόγευμα την πρώτη «Έκθεση Εικαστικών» των μαθητών των σχολείων μας, στον πεζόδρομο της οδού Κλεισθένους.
Εκεί, κάθε σχολείο θα έχει τον δικό του χώρο, όπου οι μαθητές του θα μπορούν να εκθέσουν τις δημιουργίες τους και -γιατί όχι;- να μας μιλήσουν γι αυτές. Για την σκέψη τους, που βρίσκεται πίσω από τις γραμμές και τα χρώματα.
Ονομάσαμε αυτή την Δράση μας «Δημιουργώ και Συνεισφέρω». Γιατί πιστεύουμε πως η Τέχνη είναι Δημιουργία. Και η Δημιουργία είναι Συνεισφορά σε έναν καλύτερο κόσμο. Θα μετατρέψουμε, λοιπόν, αυτά τα δώρα των καλλιτεχνών, τις δημιουργίες τους, σε Αντίδωρα Αλληλεγγύης. Θα τα ανταλλάξουμε με ό,τι επιθυμεί να προσφέρει ο καθένας μας και αυτά τα Αντίδωρα θα τα προσφέρουμε στο Ουράνιο Τόξο για τις ανάγκες του.
Γιατί η Τέχνη είναι ένα μεγάλο Άσυλο Αλληλεγγύης…

Μια πολιτιστική εμπειρία στο Θέατρο της Κορίνθου | Στη σκηνή Νέοι Χορωδοί και Μουσικοί από Γερμανία και Ελλάδα

Previous article

FNL Best Restaurant Awards | Τα εστιατόρια που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.