4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To Brainobrain στην Κόρινθο – Ένα πρόγραμμα που προετοιμάζει τα παιδιά για ένα λαμπρό μέλλον!

0

Πολλές φορές οι γονείς αναρωτιόμαστε ποιες δραστηριότητες να επιλέξουμε για τα παιδιά μας ώστε να γίνουν πιο έξυπνα και να πετύχουν αυτό που επιθυμούν στη ζωή τους.  Πρόσφατα άκουσα για ένα πρόγραμμα που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά μας να έχουν μεγαλώνοντας κατά 50% πιο ανεπτυγμένο εγκέφαλο από το μέσο όρο. Πρόκειται για το Brainobrain, ένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων που στόχο έχει τα παιδιά να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητες του εγκεφάλου τους, ενισχύοντας παράλληλα τις δεξιότητες, τις δυνατότητες και την ευφυΐα τους. Αναμφισβήτητα ακούγεται εντυπωσιακό κι ενδιαφέρον και τώρα που ένα νέο Κέντρο Brainobrain μόλις άνοιξε στην Κόρινθο, άδραξα την ευκαιρία για μια συζήτηση με την Υπεύθυνη κα Μαρία Λαζάρου, η οποία και μας δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα.

 

-Κυρία Λαζάρου, ανοίξατε πρόσφατα στην Κόρινθο, ένα κέντρο Brainobrain. Πείτε μας με δύο λόγια τι είναι το Brainobrain.

Το πρόγραμμα Brainobrain είναι  ένα καινοτόμο πρόγραμμα   εκπαίδευσης για παιδιά 5-15 ετών που συνδυάζει με απόλυτη επιτυχία τρεις πολύ γνωστές μεθόδους μάθησης: την εξελιγμένη μορφή του άβακα, τεχνικές νευρογλωσσικού προγραμματισμού και τεχνικές ανάπτυξης της προσωπικότητας. Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στο ρυθμό και βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου ενισχύοντας τις γλωσσικές δεξιότητες, την επικοινωνία, την κριτική σκέψη και την προσωπικότητα. Επίσης, το πρόγραμμα εκπαιδεύει τα παιδιά να χρησιμοποιούν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου τους.

Το Brainobrain είναι ένα πρόγραμμα που έχει διαδοθεί με επιτυχία σε όλο τον κόσμο

-Το Brainobrain είναι μόνο στην Ελλάδα;Το Brainobrain είναι ένα διεθνές πρόγραμμα, ιδρύθηκε το 2003 και τα κεντρικά γραφεία του στεγάζονται στην Ινδία. Κατέχει δύο παγκόσμια ρεκόρ σχετικά με την καινοτομία και έχει λάβει την πιστοποίηση ISO 9001:2015, και βρίσκεται σε 40 χώρες με πάνω από 2.000.000 μαθητές παγκοσμίως.

 

-Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται το πρόγραμμα και πως αυτό είναι δομημένο;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5-15 χρονών. Αποτελείται από 10 κύκλους διάρκειας  3 μηνών ο κάθε κύκλος. Το παιδί παρακολουθεί κάθε εβδομάδα ένα δίωρο συνεχόμενο μάθημα.

 

-Το παιδί που θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα θα βελτιώσει και την σχολική του επίδοση;

100%  ναι, τα παιδιά βελτιώνουν την συγκέντρωση, τη μνήμη, τις δεξιότητες ακρόασης, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Ως αποτέλεσμα σημειώνουν καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερη προσπάθεια.

Το πρόγραμμα Brainbrain τώρα και στην Κόρινθο

 -Στα παιδιά αρέσει το Brainobrain;

Τα παιδιά απολαμβάνουν το Brainobrain και σχετικά με το ακαδημαϊκό κομμάτι τα παιδιά με χαμηλή επίδοση μέχρι πρότινος, βελτιώνουν την  επίδοση τους.

-Θέλετε να μας πείτε και λίγα λόγια για εσάς και γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με το Brainobrain;

Πραγματικά από την πρώτη στιγμή που ήρθα σε επαφή με την οικογένεια του Brainobrain, ενθουσιάστηκα με την καινοτομία και την εν γένει προσφορά του προγράμματος αυτού στα παιδιά. Ως επιστήμονας, κάτοχος πτυχίου νομικής και ήδη μεταπτυχιακή φοιτήτρια αγγλόφωνου προγράμματος MBA αγγλικού πανεπιστημίου κατανοώ πλήρως την αξία της μάθησης και της γνώσης. Επίσης, ως μητέρα δύο παιδιών, αφουγκράζομαι το αίτημα των γονιών να παρέχουν όσο το δυνατό περισσότερα εφόδια στα παιδιά τους. Μπορώ λοιπόν να πω ότι στο Brainobrain, συνδυάζουμε την παροχή της γνώσης στα παιδιά σας με τη μητρική μας φροντίδα, αφού το παιδί σας γίνεται παιδί μας.

Brainobrain -Ένας χώρος που θα λατρέψουν τα παιδιά

-Πείτε μας που σας βρίσκουμε στην Κόρινθο και πώς κάποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας.

Μας βρίσκετε στο φιλόξενο και με πολύ μεράκι διαμορφωμένο χώρο μας στο ισόγειο της οδού Κ. Παλαμά αρ. 41 στην Κόρινθο, ο οποίος είναι ζεστός και ευχάριστος για τα παιδιά. Το τηλέφωνό μας είναι το 2741181582, όπου μπορεί κάποιος να καλέσει για την εγγραφή του παιδιού στο πρόγραμμα, ενώ μπορεί κάποιος να βρει περισσότερο υλικό για εμάς, σε όλα τα σόσιαλ μίντια του @brainobrain.Korinthos αλλά και στο brainobrain.gr.

Νέο Κέντρο Brainobrain στην Κόρινθο, Κωστή Παλάμα 10

-Κλείνοντας την συνέντευξη αυτή, θα θέλατε να προσθέσετε κάτι;

Ευχαριστώ, θα ήθελα να προσθέσω ότι το πρόγραμμα του Brainobrain, στηρίζει πλήρως την ανάπτυξη κάθε παιδιού που το παρακολουθεί, εξασφαλίζοντας του πως οι μοναδικές δεξιότητες που θα αποκτήσει, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα το ακολουθούν σε όλη του την ζωή. Το Brainobrain προσφέρει ένα δώρο ζωής σε όλα τα παιδιά.

Επιμέλεια συνέντευξης: Νάνσυ Γιαννιδάκη

 

 

Προγνώσεις Ελληνικών Πόλεων – Κόρινθος

Previous article

Γιώργος Φερετζάνης: Αποζημιώσεις ΚΥΑ Daniel: Η καλύτερη λύση μετά την χειρότερη χρονιά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.