4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καταγγέλουν τους διοργανωτές ότι ΦΙΜΩΣΑΝ τα σωματεία

2

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 στο Κιάτο πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση – παρουσίαση βιβλίου της Μαίρης Σουρλής με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για την ενίσχυση του Ευθύμειου Κέντρου. Πριν λίγες ώρες αναρτήσαμε σχετικό άρθρο της Γιώτας Μπάγκα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), που αναφέρετε με ενθουσιασμό στην επιτυχία της εκδήλωσης. Αργότερα και από το δελτίο τύπου που λάβαμε από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν.Κορινθίας που στήριξε αρχικά την συγκεκριμένη πρωτοβουλία , αφήνονται αιχμές από την Πρόεδρο του Συνδέσμου κα Αντιγόνη Βογιατζή – Ζακούρα για συμπεριφορές με αλαζονεία, ναρκισσισμό, …που οδήγησαν τους φιλόλογους να αποχωρήσουν από την εκδήλωση.

Για περισσότερα επί του θέματος στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

 

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Κορινθίας, το επιστημονικό σωματείο των Φιλολόγων του Νομού Κορινθίας, παράρτημα της Π.Ε.Φ., που δραστηριοποιείται 31 χρόνια στον Νομό με σπουδαίο επιστημονικό και ευρύτερα πολιτισμικό έργο, έργο που αναδεικνύει όχι μόνο τον κλάδο των Φιλολόγων στον Νομό μας αλλά και όλον τον εκπαιδευτικό κλάδο και προφέρει σημαντικά γεγονότα στο πολιτισμικό γίγνεσθαι του Νομού Κορινθίας φιλοξενώντας πολλές φορές σπουδαίες προσωπικότητες των Γραμμάτων της χώρας μας σε όλα τα κέντρα, Ξυλόκαστρο, Κιάτο, Βέλο, Κόρινθο, Λουτράκι και διοργανώνοντας σεμινάρια και εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, αποδέχτηκε αρχικώς με τιμή την πρόσκληση κυρίας Μαίρης Σουρλή για την ενεργό συμμετοχή του Επιστημονικού μας Σωματείου και άλλων 8 Πολιτιστικών Συλλόγων του Ν. Κορινθίας υπό την αιγίδα του Δήμου Σικυωνίων και του Ν.Π.Δ.Δ. «ΜΗΚΩΝΗ» για την παρουσίαση του βιβλίου της, ακριβώς επειδή γινόταν για ιερό σκοπό, αποκλειστικά και μόνο για την ενίσχυση του ΕΥΘΥΜΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, την ενίσχυση των παιδιών που ζουν με την ελπίδα και το όνειρο, την ενίσχυση του Κέντρου που δίνει έναν αδιάκοπο αγώνα αγάπης και επιβίωσης.

Οι Φιλόλογοι φύσει, θέσει και ιδιότητα δεν μπορούσαν να αρνηθούν μια πρόσκληση σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης, αγάπης, πίστης και ελπίδας σε καιρούς ματαίωσης των πάντων. Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΘΥΜΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ. Σε όλη τη διάρκεια ώσπου να γίνει η εκδήλωση, το Σωματείο διέκρινε αλαζονεία, ναρκισσισμό, αυτοπροβολή και σοβαρή καπηλεία των αρχών και των αξιών που πρεσβεύει. Παρά ταύτα παρέμεινε στις επάλξεις μέχρι την τελευταία στιγμή τηρώντας τις καταρχήν αξίες του και σεβόμενο τους καλεσμένους του.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΑΠΕΒΗΣΑΝ ΑΚΑΡΠΕΣ. Μέχρι την ύστατη στιγμή περιμέναμε τον αντίστοιχο σεβασμό στο πρόγραμμα, τις αρχές του τόπου και το κοινό μας. Παρά ταύτα η συντονίστρια αυθαίρετα και αλαζονικά και υπό την ανοχή και προφανώς συγκατάθεση της «διοργανώτριας» παρέκαμψε τη δεοντολογία των χαιρετισμών, παρέκαμψε το πρόγραμμα της εκδήλωσης, απέκλεισε τα σωματεία από τους χαιρετισμούς και ουσιαστικά τα ΦΙΜΩΣΕ.

ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ. ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΒΡΩΣΗ.

Η παρουσία μας απέδειξε την αγάπη μας για τα παιδιά μας, για το μέλλον μας, όσο δύσκολο είναι το παρόν, όσο δυσοίωνο κι αν – ίσως – φαντάζει το μέλλον..διότι..αλλάζοντας το παρόν με πυξίδα την αγάπη, την αλήθεια και την αλληλεγγύη θέτουμε τις βάσεις για ένα υγιές μέλλον, το μέλλον των ονείρων μας.

Η αποχώρησή μας κατά την εξέλιξη της «εκδήλωσης» απέδειξε την αξιοπρέπεια των Επιστημόνων Καθηγητών που αποτελούν παράδειγμα για τα παιδιά μας. ΝΑΙ αποχωρείς από το ψέμα, την υποκρισία, το δήθεν, την καπηλεία της ανάγκης του συνανθρώπου με σκοπό την αυτοπροβολή,τον ναρκισσισμό και την κακή συμπεριφορά. Λυπούμεθα βαθύτατα γι αυτή την εξέλιξη.

Ευχαριστούμε για τη συμβολή στο έργο μας με τη δυναμική τους παρουσία σε όλες μας τις εκδηλώσεις και την έμπρακτη στήριξη στον Σύνδεσμό μας τους άξιους Συναδέλφους μας, τους Βουλευτές Κορινθίας όλων των κομμάτων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις Αυτοδιοικητικές παρατάξεις όλου του Νομού, τους άξιους Επιστήμονες που επιτελούν κοινωνικό έργο καθώς και όλους τους Συλλόγους του Νομού Κορινθίας με τους οποίους συμπορευόμεθα στα ίδια μονοπάτια.

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους σε αυτή την εκδήλωση τους δικούς μας καλεσμένους, αξιότιμους κ.κ.:

τους άξιους Συναδέλφους μας
τον πατέρα Νικόλαο Τζελέπη, ιερέα του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Βασιλικού-Αρχαίας Σικυώνας και την Πρεσβυτέρα-Διδάσκαλο του Κατηχητικού Σχολείου Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Βασιλικού-Αρχαίας Σικυώνας Νεκταρία Βασιλείου
τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Γιώργο Τσόγκα
τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο
τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σικυωνίων, κ. Τάσο Λεονάρδο
τον Δικηγόρο Κορίνθου-Εργατολόγο, Νομικό Σύμβουλο αμισθί του Σωματείου ΦΑΣΜΑ, κ. Μαρίνο Κονδύλη
την ευλογημένη ΛΑΥΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ που έκανε ταξίδι για μας και συγκεκριμένα τους αξιότιμους για την κοινωνική και πολιτική προσφορά τους στον τόπο, τον Δικηγόρο κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου και τον Επιχειρηματία κ. Αντώνη Κατσιμπούλα , τον Ιατρό επειγόντων Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. Τάσο Γκιολή

Ευχαριστούμε το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Σικυωνίων «ΜΗΚΩΝΗ», τον Πρόεδρό του κ. Δημήτρη Ζάρκο και τη συνάδελφό μας, Φιλόλογο στο 1ο Γυμνάσιο Κιάτου και ενεργό μέλος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΜΗΚΩΝΗ», κυρία Χρυσάνθη Πετροπούλου για την υπομονή και τη στήριξη στον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Κορινθίας.

Ευχαριστούμε τα τοπικά ΜΜΕ για την ανιδιοτελή στήριξη, την εξαίρετη εφημερίδα Βόχας – Σικυωνίων Γνώμη Πολιτών, την μοναδική Νάνσυ Γιαννιδάκη με τη sfedona της και την εξαίρετη ΗΛΕΚΤΡΑ ΤV.

Ευχαριστώ προσωπικά για τη στήριξη στον Σύνδεσμο Φιλολόγων και σε μένα προσωπικά όλους τους φίλους μου στο facebook και στη ζωή, πολιτικούς από όλες τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις και κόμματα, επιστήμονες, φορείς του Ν. Κορινθίας, φίλοι μου που οι περισσότεροι είναι φίλοι ζωής, πολύ πριν γίνουν πολιτικοί, τους οποίους προσκάλεσα σε ένα «κουτάκι» στο msn και από το οποίο δεν αποχώρησαν αποδεικνύοντας στην πράξη την αλληλεγγύη. Τους ευχαριστώ για τα μηνύματα συμπαράστασης στο έργο του Συνδέσμου μας και τη βαθιά εκτίμηση στο πρόσωπό μου, την οποία μου εξέφρασαν είτε στην ομάδα είτε στα προσωπικά μας μηνύματα είτε στα τηλεφωνήματά μας και τους ζητώ συγγνώμη που δεν μου δόθηκε το βήμα να εκφράσω τους χαιρετισμούς τους στην εκδήλωση.

Συνεχίζουμε δυναμικά, ακούραστα και το ίδιο- και ίσως περισσότερο- επιτυχημένα τις δράσεις μας στον Νομό Κορινθίας μετά το καλοκαίρι, από τον Σεπτέμβριο του 2018, με φάρο μας την ανιδιοτελή αγάπη, την πίστη , την ελπίδα…

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΥΘΥΜΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. Την προσφορά μας σε αυτό την αποδεικνύουμε ούτως ή άλλως αθόρυβα με τις δράσεις μας ως Εκπαιδευτικοί μέσα από τα σχολεία μας.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Κορινθίας
Αντιγόνη Βογιατζή-Ζακούρα

Στο αρχαίο λατομείο πωρόλιθου στα Εξαμίλια Κορινθίας

Previous article

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τα επιδοτούμενα προγράμματα «Ψηφιακό Βήμα», «Ψηφιακό Άλμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός»

Next article

You may also like

2 Comments

  1. […] Φιλολόγων Ν.Κορινθίας που δημοσιεύσαμε χθες (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) με την πρόεδρο του Αντιγόνη Βογιατζή Ζακούρα να […]

  2. […] Σάββατο (ΔείτεΕΔΩ) είχε και τα απρόβλεπτά της (Δείτε ΕΔΩ) . Μετά την καταγγελία του Σωματείου Φιλολόγων […]

Comments are closed.