2_ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή καιρού το Πάσχα – Τι προβλέπουν για Μ. Εβδομάδα και ανήμερα

0

Οι πρώτες εκτιμήσεις από την ΕΜΥ και τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Παρά το γεγονός ότι για τους μετεωρολόγους είναι ακόμα νωρίς να βγάλουν πασχαλινές προβλέψεις, δεκάδες πολίτες που αναμένουν να …ψήσουν στην ύπαιθρο ή να ταξιδέψουν ψάχνουν να δουν τι καιρό θα κάνει τς ημέρες του Πάσχα.

Τα πρώτα στοιχεία πάντως έχουν ήδη βγει και με κάθε επιφυλακτικότητα η ΕΜΥ αλλά και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δίνουν τις προβλέψεις τους:

  • Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη οι μέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα χαρακτηρίζονται από έντονο κύμα αφρικανικής σκόνης.
  • Την Τρίτη και την Τετάρτη το κύμα αυτό θα μετατοπιστεί από την Ιταλία και την κεντρική Μεσόγειο προς τη χώρας μας, προκαλώντας έντονο επεισόδιο και δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.
  • Καθώς όμως πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένονται χαμηλά βαρομετρικά που θα καταφτάσουν από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης, σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα θα είναι άστατος, με βροχοπτώσεις. Ο υδράργυρος θα πέσει σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες από 19 – 23 βαθμούς Κελσίου.

Η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας θα αλλάξει και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για κίνηση ψυχρών αέριων μαζών από την κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας και αυτό θα δημιουργήσει ένα άστατο σκηνικό.

 

Βγήκαν… μαχαίρια από Ζευγάρι σε διάσταση στο Κάτω Διμηνιό – Συνελήφθησαν και οι δυο

Previous article

Τι δουλειά έχει στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.