4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πλούσιο και πολύχρωμο έργο του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Βέλου

0

Τα τελευταία χρόνια οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων αναπτύσσουν δημιουργικές πρωτοβουλίες και σημαντικές δράσεις βοηθώντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση των σχολείων μας. Οι Σύλλογοι Γονέων αποτελούν πλέον έναν πολύτιμο συνεργάτη του σχολικού μικρόκοσμού.

Στην Κορινθία μας, ένα φωτεινό παράδειγμα των όσων προαναφέραμε, αποτελεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βέλου. Το sfedona.gr ήρθε σε επαφή με τα δραστήρια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θέλοντας να μάθουμε περισσότερα για τις δράσεις τους, καθώς το πλούσιο περιεχόμενο στη σελίδα τους στο FB μας κίνησε το ενδιαφέρον.  Απ΄τις πρώτες κιόλας κουβέντες που ανταλλάξαμε, καταλάβαμε ότι τα αιτήματα των γονέων ξεφεύγουν από τα αιτήματα για βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και πάνε ένα βήμα παραπέρα…οι γονείς θέλουν να δουν τα παιδιά τους χαρούμενα και δημιουργικά. Να είναι δραστήρια, με κριτική σκέψη και κοινωνική ενσυναίσθηση.
Αφού πρώτα τους συγχαρούμε για το πλούσιο έργο τους, σας παρουσιάζουμε παρακάτω, όσα ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου μοιράστηκαν μαζί μας:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου υλοποιεί από την άνοιξη του 2023 μια σειρά δράσεων με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση της σχολικής μονάδας, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα όμορφο, χαρούμενο και πολύχρωμο περιβάλλον για τα παιδιά.

Το 2023 σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα URBAN ACT φιλοτεχνήθηκαν δυο μεγάλοι εξωτερικοί τοίχοι. Η πρώτη τοιχογραφία, ορατή μάλιστα στην κοινότητα, υλοποιήθηκε με αφορμή την τραγική δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου και λειτουργεί ως ένα δημόσιο mural κατά της έμφυλης βίας και της βίας εν γένει.

Ένα γκράφιτι που προκαλεί συγκίνηση καθώς είναι αφιερωμένο στη Γαρυφαλλιά Ψαράκου

Το δεύτερο πολύχρωμο graffiti μας μιλά για την αγάπη, τον σεβασμό, την αλληλεγγύη, καθώς είχαμε ζητήσει από τους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν μια εικόνα κατά του σχολικού εκφοβισμού-bullying, φαινόμενο που δυστυχώς στις μέρες μας κάθε άλλο παρά σπάνιο είναι. Kαι τα δυο murals ομόρφυναν αισθητά το σχολείο μας, περνώντας ταυτόχρονα βροντερά κοινωνικά μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους.

Φέτος, σκεφτήκαμε να τιμήσουμε ένα μεγάλο καλλιτέχνη, ο οποίος κατάγεται από το Βέλο και μάλιστα έχει φοιτήσει στο Δημοτικό σχολείο μας. Ο Ανδρέας Ψαράκος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Προέδρου του Συλλόγου μας, Κωνσταντίνου Αναστασόπουλου και ύστερα από μια όμορφη συζήτηση που είχαν μεταξύ τους, αποφάσισε να δωρίσει στο σχολείο μας το ποδήλατο του, έργο ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό για τον ίδιο.

Ο Ανδρέας Ψαράκος παρουσιάζει ζωγραφικά έργα και μικρογλυπτά, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το ποδήλατο, το οποίο αποτελεί βασικό μέσο επικοινωνίας του με τον άνθρωπο.

 

Στο αμέσως επόμενο διάστημα ενημερώθηκε η καθηγήτρια Εικαστικών του σχολείου μας, κ. Φωτεινή Λιβάνη για την δωρεά του καλλιτέχνη και της ζητήθηκε να δουλέψει με τους μαθητές της ένα project με θέμα το ποδήλατο του Ανδρέα Ψαράκου. Η ιδέα ήταν να πλαισιωθεί το ποδήλατο με πίνακες ζωγραφικής των παιδιών. Ετσι, οι μαθητές όλων των τμημάτων υπό την καθοδήγηση της κυρίας Λιβάνη έπιασαν πινέλα και μπογιές και ξεκίνησαν να δημιουργούν με το βλέμμα στραμμένο στο ποδήλατο του κ. Ψαράκου. Άφησαν όλα τα παιδιά το προσωπικό τους αποτύπωμα στους πίνακες και τέλος παρέδωσαν τους πίνακες στο Σύλλογο.

Ο Σύλλογός μας ανέθεσε σε επαγγελματία να ανακαινίσει τον συγκεκριμένο τοίχο με έξοδα του ταμείου του Συλλόγου και μετέπειτα τοποθετήθηκαν οι πίνακες, οι οποίοι πλαισίωσαν το έργο του καλλιτέχνη.

Ο τοίχος στο Δημοτικό Σχολείο Βέλου

Ο χώρος γέμισε χρώμα και ομορφιά και δεν θυμίζει σε τίποτα τον μουντό εκείνο τοίχο, που κάθε άλλο παρά σε χώρο που υπάρχουν παιδιά αρμόζει .

Οι μαθητές αγάπησαν το έργο του καλλιτέχνη αλλά και τον ίδιο τον καλλιτέχνη και αυτό φάνηκε και από τον ενθουσιασμό τους αλλά και από το αποτέλεσμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Επιτήδειοι παριστάνουν υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ζητούν τηλεφωνικώς κωδικούς e-banking

Previous article

Ύδνα και Σκυλλίας οι δύτες της αρχαιότητας που κατέστρεψαν τον Περσικό στόλο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.