Το 8ημερο ταξίδι για 49 τουρίστες ξεκίνησε από το λιμάνι της Ζέας και συνεχίστηκε σε Ναύπλιο, Επίδαυρο, Μονεμβασιά,
Σε ένα μαγευτικό ταξίδι στην ιστορία, μετέφερε ντόπιους και επισκέπτες η θέα του εντυπωσιακού τρικάταρτου ιστιοφόρου Galileo, το μεσημέρι της Παρασκευής 12/4/24 στο λιμάνι της Κορίνθου!
Τότε, που σκαριά σαν αυτό, όργωναν τη θάλασσα του Αιγαίου και αποτελούσαν αναπόσπαστο στοιχείο του τοπίου της ναυτοσύνης του παλιού καιρού!
Το μαγευτικής ομορφιάς ιστιοφόρο της εταιρείας Variety Cruises, ανακατασκευάστηκε το 2007 για τη χρήση του ως κρουαζιερόπλοιο, ανακαινίστηκε το 2016 και εκτελεί κρουαζιέρες στις Ελληνικές θάλασσες στολίζοντας τα λιμάνια – σταθμούς τους.
Το Galileo όπως ήταν φυσικό, ως νοσταλγικό πλωτό κομμάτι της ναυτικής ιστορίας του τόπου, τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα!
Οι τουρίστες επισκέφθηκαν την Διώρυγα της Κορίνθου από την κεντρική γέφυρα μιας και το κανάλι είναι κλειστό λόγω έργων.
Η κρουαζιέρα ολοκληρώνεται με μια προσκεκλημένη ομιλήτρια, την Ευγενία Αλεξίου. Η Ευγενία έχει μεταπτυχιακό στη Βυζαντινή Τέχνη, είναι ειδικός ιστορικός και, ως απόφοιτος της Ακαδημίας Ξεναγών της Αθήνας, είναι η τέλεια καθηγήτρια σε όλους τους κλασικούς χώρους και αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε.
Αυτό το ταξίδι σε απίθανες τοποθεσίες στη χερσόνησο της Πελοποννήσου είναι ένα masterclass στο ταξίδι στην κλασική αρχαιότητα και τη ρωμαϊκή κατάκτηση, που τελειώνει με τη μετάβαση στη χριστιανική αυτοκρατορία του Βυζαντίου.
Comments