1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ2_ΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Παναγιώτης Δημόπουλος: Η σχέση του με την Ζήρεια και οι Ευρωεκλογές

0

Ο καθηγητής Βοτανικής και Οικολογίας, στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτης Δημόπουλος είναι είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους επιστήμονες στον χώρο του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με περισσότερες από 8300 αναφορές (h-index 44), με περισσότερες από 160 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και περισσότερες από 230 συμμετοχές σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει συγγράψει 21 βιβλία και διδακτικά εγχειρίδια σχετικά με την προστασία και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και είχε την επιμέλεια έκδοσης και απόδοση στα ελληνικά 5 ξενόγλωσσων βιβλίων ή κεφαλαίων βιβλίων για φοιτητές. Στη μέχρι σήμερα σταδιοδρομία του έχει συντονίσει περισσότερα από 20 Ευρωπαϊκά και 40 Εθνικά ερευνητικά έργα και προγράμματα.

Την Δευτέρα το πρωί ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έκανε περιοδεία στην Κόρινθο σε μια γνώριμη για αυτόν πόλη, περιοχή τόσο στο αστικό όσο και στο ορεινό της μέρος αφού ο ίδιος έχει περπατήσει όλα τα βουνά της Κορινθίας και έχει γράψει και την Χλωριδική και φυτοκονωνιολογική έρευνα του όρους Κυλλήνης με την οποία αναδικνύει την μεγάλη αξία του όρους και τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να μπουν ανενογενήτριες.

Ο κ. Δημόπουλος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κορινθίων, και μάλιστα στην Αρχαία Κόρινθο, όπου βρέθηκε χτες ο κ. Σταυρέλης, για να συζητήσει τα προβλήματα της κοινότητας με τους κατοίκους του χωριού.

Κατά την συνάντηση, ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στις δυνατότητες που έχει πλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση να πραγματοποιήσει πάρα πολλά έργα με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο, αξιοποιώντας πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο δήμαρχος επανέλαβε αυτό που πολλές φορές έχει πει σε δηλώσεις του, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο πως είναι απαραίτητο να είναι προετοιμασμένος ο δήμος υποβάλλοντας έργα με μελέτες…

Με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, Κώστα Κατεμή, η ατζέντα της συνάντησης του κ. Δημόπουλου περιλάμβανε φυσικά τις προετοιμασίες για την μεγάλη πανεργατική απεργία της 17ης Απριλίου, αλλά και για την κατάσταση η οποία επικρατεί σήμερα στις τάξεις των εργαζομένων, όχι μόνο στην Κορινθία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως το ζήτημα τόσο της ακρίβειας, όσο και των ασφυκτικών κανόνων που θέτει ο νέος αντεργατικός νόμος, προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια μεταξύ των εργαζομένων, με τον κ. Κατεμή να επισημαίνει ακόμα πως η αποδυνάμωση της Επιθεώρησης Εργασίας σε συνδυασμό με την κατάργηση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαiτησίας (ΟΜΕΔ) έχουν βάλει σε κίνδυνο κατακτήσεις δεκαετιών.

Τέλος στην συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτη Λουζιώτη, ο καθηγητής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ συζήτησε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν από την μια το αυξημένο κόστος παραγωγής και από την άλλη την ανάγκη να συγκρατήσουν τις τιμές για να παραμείνουν ζωντανές. Ακόμα συζητήθηκαν οι δράσεις ανάδειξης της επιχειρηματικής κουλτούρας που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Κορινθίας για να βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και οι πρωτοβουλίες για να αλληλεπιδράσει με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο διατηρεί στην Κόρινθο δύο σημαντικά τμήματα.

Aξίζει να αναφερθεί πως ο κ έχει επιμεληθεί το site του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για το όρος Κυλλήνης, Ζήρειας (δείτε εδώ) για την ανάδειξη της πλούσιας χλωρίδας του όρους, την αξιολόγηση της σημασίας του συγκριτικά με τα υπόλοιπα όρη της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, ως προς τα ενδημικά, σπάνια & απειλούμενα είδη και τη συσχέτιση με τους τύπους οικοτόπων – οικοσυστημάτων στους οποίους απαντώνται.

Το μήνυμα των μαθητών του Homo educandus αγωγή για τις Ευρωεκλογές (video)

Previous article

Ο «καταπράσινος» Δένδιας και ο «ερυθρόλευκος» Κόκκαλης!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.