4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Ελπιδοφόρα εμφάνιση στο πανελλήνιο 11χρονων

0

 

Λίγες μέρες μετά το τέλος των σχολικών μαθημάτων, η ομάδα των «μικρών» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων βρέθηκε στο Γαλαξίδι για τον αγώνα του πανελληνίου κυπέλλου Optimist για παιδιά από 7 μέχρι 11 χρόνων.

Ήταν ο πρώτος ουσιαστικά αγώνας πανελληνίου επιπέδου που θα ελάμβαναν μέρος και η πρώτη μεγάλη δοκιμασία των ικανοτήτων τους. Στον τριήμερο Πανελλήνιο αγώνα Optimist, που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Γαλαξειδίου, από 18-20 Ιουνίου, τον Ιστ. Ο. Σ. εκπροσώπησαν ο 10χρονος Γιώργος Θεοδωρόπουλος, οι 9χρονοι Ευάγγελος Δανιήλ, Πάνος Νικολακάκης και ο 8χρονος Θάνος Θεοδωρόπουλος.

Οι 197 αθλητές, από 70 ομίλους από όλη την Ελλάδα, ο δύσκολος υγρός στίβος του Γαλαξιδίου σε συνδυασμό με τις ασταθείς καιρικές συνθήκες αλλά και η απειρία σε μεγάλους αγώνες ήταν οι κυριότεροι αντίπαλοί των αθλητών μας στις κούρσες για τη διάκριση.  Όμως οι «μικροί μας» έδειξαν τσαγανό, πάλεψαν για την διάκριση με όλες τους τις δυνάμεις και έδωσαν θετικά δείγματα για το μέλλον.

Μετά από τις 6 κούρσες που έκριναν τα αποτελέσματα, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος τερμάτισε στην 34η θέση. Και όμως ο Γιώργος είχε 2 πολύ καλές κούρσες, μια δεύτερος και μια έκτος, ενώ στις υπόλοιπες ήταν στην πρώτη τριαντάδα. Πολύ σταθερές κούρσες, μεταξύ 27ης και 40ης θέσης, είχε και ο Ευάγγελος Δανιήλ που κατέλαβε την 70η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Πάνος Νικολακάκης δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον σταθερό ρυθμό του Ευάγγελου και έχοντας μια πολύ κακή κούρσα, έμεινε αρκετά πίσω του, στην 120η θέση. Πάλεψε πολύ ο μικρότερος της ομάδας, ο 8χρονος Θάνος Θεοδωρόπουλος, όμως το πάθος και ο ενθουσιασμός του για διάκριση δεν ήταν αρκετά να ισοφαρίσουν την απειρία του και να του χαρίσουν μια καλύτερη θέση από την 146η που κατέλαβε τελικά.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, στον Γιώργο, τον Ευάγγελο, τον Πάνο, τον Θάνο για την αγάπη τους στην ιστιοπλοΐα και την προσπάθεια και το πείσμα τους να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Γιατί αυτό είναι αθλητισμός! Αλλά πάνω απ’ όλα στον προπονητή που τους εμπνέει, Γιώργο Γιαβούρογλου.

Τα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσπάθειά και τη δίψα τους για εξέλιξη και κάνουν όλους εμάς στον Ιστ.Ο.Σ. να σιγοψιθυρίζουμε «μα εγώ κρατάω την ουσία και ονειρεύομαι».

Ναι, ονειρευόμαστε, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι σύντομα θα τους καλωσορίσουμε στο Κιάτο και αυτούς σαν πρωταθλητές.

 

 

Από το Δ.Σ. του Ιστ.Ο.Σ.

Τελευταίες εξελίξεις για το Καζίνο Λουτρακίου ….

Previous article

Επανέρχεται το θέμα του ΣΕΠΕ Κορινθίας από βουλευτές του ΚΚΕ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.