1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Γ. Ψυχογιός: Η κοινωνία είναι εδώ κι εμείς πρέπει να είμαστε η φωνή της για δικαιοσύνη κι αξιοπρέπεια

0
  • Πενήντα χρόνια από την μεταπολίτευση και το Κράτος Δικαίου γίνεται ξανά επίδικο, αντικείμενο διεκδίκησης, οι διεκδικήσεις του Πολυτεχνείου για ένα καλό επίπεδο ζωής για όλους, που δυστυχώς παραμένουν επίκαιρες σήμερα, συνθλίβονται από τη ΝΔ.
  • Η έλλειψη εμπιστοσύνης του πολίτη προς τους βασικούς πυλώνες και βασικούς θεσμούς του κράτους, η έλλειψη κοινωνικής συνοχής, συμπερίληψης και αίσθησης συλλογικότητας είναι που τροφοδοτούν την ακροδεξιά, τον ατομικισμό, τις λογικές αυτοδικίας και τον κοινωνικό αυτοματισμό.
  • Στην Κορινθία, για παράδειγμα, ένας μεγάλος κλάδος είναι η αγροτική παραγωγή. Υπάρχουν άνθρωποι που υπαλληλοποιούνται, φεύγουν από τη γη, ξεριζώνονται. Γιατί είναι χωρίς στήριξη και 175.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, ανάμεσά τους πολλοί αγρότες, μόνο στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια μένουν ανασφάλιστοι. Γιατί τους ξεζουμίζουν οι μεσάζοντες, αλλά αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από την κοινωνία διότι από το χωράφι στο ράφι η τιμή είναι 5 φορές πάνω του τιμής που πουλά ο παραγωγός.
  • Την ίδια στιγμή οι δομές υγείας καταρρέουν, στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου δεν υπάρχουν ειδικότητες, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ και ΚΕΦΙΑΠ υποβαθμίζονται, εξοπλισμός λιθοτριψίας και αξονικού τομογράφου δεν χρησιμοποιείται γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης. Είναι η λογική ότι όποιος έχει λεφτά πλέον θα μπορεί να επιβιώνει.
  • Ο προαστιακός ακόμη και σήμερα, μετά το έγκλημα των Τεμπών, δεν έχει τηλεδιοίκηση στο τμήμα Άνω Λιόσια Κιάτο και η απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση που έκανα ήταν ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2028.
  • Η κοινωνία πρέπει να καταλάβει ότι όταν υπάρχουν αόρατοι, αυτό θα επεκταθεί και στην κοινωνική πλειοψηφία και έχουμε εμείς ευθύνη να έρθει ο κόσμος και να ακουμπήσει κάπου, να διεκδικήσει. Έχουμε υπάρξει κατά καιρούς και κατώτεροι των περιστάσεων, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια για μια αντιπολίτευση, κοινωνική, κινηματική και ενεργή. Είναι λοιπόν υποχρέωσή σου να ενεργοποιήσεις τον κόσμο, να διεκδικήσει αυτά που του αξίζουν, απέναντι σε αυτήν την Κυβέρνηση που λειτουργεί ως ΑΕ. Ο πολίτης δεν ξέρει πολλά από τα δικαιώματά του ή τον κάνουν να αρκείται σε ένα ξεροκόμματο που του πετάνε από τα υπερκέρδη που δεν φορολογούνται και κάποιοι έχουν βγάλει λεφτά για δύο και τρεις ζωές μέσα στην κρίση.
  • Θέτουμε ξανά την τροπολογία για τον όρο γυναικοκτονία, την απορρίπτουν και πάλι και θέλει καθημερινό αγώνα γιατί δεν σημαίνει ότι αρκεί η γραμμή βοήθειας όταν δεν υπάρχουν δομές, ξενώνες,  συμβουλευτικά κέντρα στελεχωμένα, όπως είχε ενισχύσει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τμήματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας στα αστυνομικά τμήματα και ειδικά όταν θριαμβεύει παντού γύρω ένας ακροδεξιός και πατριαρχικός λόγος.
  • Τα Τέμπη έρχονται και δένουν με πάρα πολλά άλλα, τα οποία συμβαίνουν και επηρεάζουν τη ζωή, έχουμε συνηθίσει να συζητάμε για ανθρώπινες απώλειες, εκατοντάδες ψυχές στην Πύλο, δεκάδες εργατικά ατυχήματα, γυναικοκτονίες, η αξία της ανθρώπινης ζωής υποχωρεί μπροστά στα κέρδη, αλλά αυτά δεν θα συζητηθούν στο συνέδριο της ΝΔ.
  • Στο προσφυγικό η κατάσταση είναι τραγική. Το λένε οι -τόσο ενοχλητικές για την κυβέρνηση αυτή- ανεξάρτητες αρχές. Άνθρωποι μένουν χωρίς φαγητό επειδή απορρίφθηκε η αρχική τους αίτηση, ακόμα και παιδιά, προγράμματα σαν το ΕΣΤΙΑ σταμάτησαν, έχουμε τρίμετρους φράχτες σε ανοιχτές δομές και η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε στο Σύμφωνο μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον ρόλο της ασπίδας και του δεσμοφύλακα της Ευρώπης.

Απαράδεκτη η μετακίνηση με τον προαστιακό για Κιάτο !!

Previous article

Χαράλαμπος Κασίμης – Φράγμα Ασωπού: Πανηγύρια πάνω στην ερημοποίηση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.