1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από την ζωή ο παιδίατρος Παύλος Θωμαΐδης

0

Συγκίνηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Κορίνθου η είδηση ότι έφυγε από την ζωή ο παιδίατρος Παύλος Θωμαΐδης, σε ηλικία 90 ετών.

Ο μεταστάς ήταν παιδίατρος μιας ολόκληρης γενιάς. Χιλιάδες παιδιά πέρασαν από τα χέρια του και την φροντίδα του. Μάλιστα ήταν υποστηρικτής όχι τόσο των φαρμάκων αλλά της υγιεινής ζωής για τα παιδιά. Σε μια εποχή που οι μανάδες κοίταζαν να ντύνουν τα παιδιά τους όσο περισσότερο μπορούσαν τον χειμώνα “για να μην κρυώσουν“, εκείνος τις συμβούλευε να τα ντύνουν ελαφρά “και να τα βγάζουν στον βοριά“, όπως έλεγε φέρνοντας με μια χαρακτηριστική κίνηση το χέρι του στο πρόσωπο, σαν πνοή ανέμου.

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν ήταν μόνο γιατρός του σώματος αλλά και της ψυχής. Βαθιά καλλιεργημένος και ανήσυχος, πολυγραφότατος, για χρόνια συνεργάτης των τοπικών εφημερίδων, αρθρογραφούσε για ό,τι τον προβλημάτιζε στην τοπική κοινωνία.

Ήταν ο πρώτος από τα πέντε αδέρφια: τα άλλα τέσσερα ήταν η Νίκη, ο Χάρης, ο Θωμάς (ο πρώην δήμαρχος) και η Βούλα.

Συγκινητικό ήταν το σημείωμα με το οποίο τον αποχαιρέτησε ο ανιψιός του Πέτρος Θωμαΐδης, γιός του πρώην δημάρχου:

“Έχω δικαίωμα να φύγω πρώτος απ’τα αδέρφια μου”, έλεγε. Δεν έγινε έτσι. Ο πρωτότοκος “έφυγε” τρίτος.

Φειδωλός στο λόγια και στις εκφράσεις, δυνατός στην ψυχή και στη σκέψη, δίκαιος και προστατευτικός, άκακος και δοτικός, με τους δικούς του τρόπους και κωδικούς. Ήταν πρωτοετής φοιτητής της Ιατρικής όταν ορφάνεψαν. Έπρεπε να συμβολίσει τη συνέχεια της χωρίς πατέρα οικογένειας. Σήκωσε το βάρος και έγινε ο παιδίατρος που θα καμάρωνε και ο πατέρας του, ο παπά Πέτρος, ο παπάς του άμβωνα και της κοινωνικής δράσης και προφοράς.

Αποχαιρετούμε σήμερα το θείο Παύλο, που ήταν ο άξονας και η αναφορά στις ρίζες μας και που, χωρίς να λέει λόγια πολλά, μάς έδινε το κίνητρο: “ό,τι και να συμβεί, προχώρα μπροστά!”.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορίνθου με ανακοίνωσή του, αναφέρει:

Με λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του συναδέλφου Παύλου Θωμαΐδη του Πέτρου την Κυριακή το μεσημέρι 31/03/2024. Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 02 Μαρτίου 1934 στην Κόρινθο, ήταν απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (1958) και κάτοχος της ειδικότητας της Παιδιατρικής (1963).

Υπήρξε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας για το διάστημα 1968 – 2001. Εργάστηκε στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα ως Παιδίατρος. Διετέλεσε Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κιάτου, ασκώντας το έργο του με αξιοπρέπεια και ήθος.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους οικείους του. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 02 Απριλίου 2024 στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο στις 12:00.

Έχεις νυχτερινό ρεύμα; Μάθε πότε αλλάζει το ωράριο της θερινής περιόδου

Previous article

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στα Πιέρια Όρη – Κατευθύνεται προς Κοζάνη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.