5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επετειακή παρουσίαση νομισματικών θησαυρών Τενέας στο Μουσείο Μπενάκη

0

Εξαιρετικής αρχαιολογικής σημασίας και σπανιότητας είναι ο θησαυρός νομισμάτων που ήρθε στο φως πρόσφατα στο Χιλιομόδι Κορινθίας, κατά τη συστηματική ανασκαφή που πραγματοποιείται εδώ και χρόνια στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Αρχαίας Τενέας», υπό τη διεύθυνση της αρχαιολόγου δρος Έλενας Κόρκα και με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού.

Πριν λίγες μέρες,  στο Μουσείο Μπενάκη παρουσιάστηκαν τα νομισματικά ευρήματα της αρχαίας Τενέας μεταξύ αυτών και ο θησαυρός των 29 αργυρών αρχαίων ελληνικών νομισμάτων με σπανιότατες κοπές που εντοπίστηκε το 2023.

Πρόκειται για 29 αργυρά αρχαία ελληνικά νομίσματα, που χρονολογούνται από τον ύστερο 6ο αι. π.Χ. μέχρι περίπου τα μέσα του 4ου αι. π.Χ., πολλά από τα οποία θεωρούνται από τα σπανιότερα και πλέον ιστορικά νομίσματα της αρχαίας Ελλάδας.

Αρχικά η αρχαιολόγος της ανασκαφής Βιβή Ευαγγελογλου παρουσίασε την ανασκαφή της αρχαίας Τενέας και εν συνεχεία ο νομισματολόγος Κώστας Λαγός τα νομισματικά ευρήματα και τα γεγονότα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας που συνδέονται με την Τενέα.

 

 

8ο Rally Regularity Σικυωνίων – ΙΚΤΕΟ Κιάτου : Xατζηκωσταντίνου – Δημακαρέας οι μεγάλοι Νικητές

Previous article

ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Φιλικό με κολλέγιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.