ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δ.Σ. Κορινθίων: Υπερψηφίστηκε το θέμα σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού µε την επωνυμία “ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ”

0

Νίκος Σταυρέλης: “Ο “Περίανδρος” έρχεται να προστεθεί ως ένα νέο εργαλείο του Δήμου που θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τα σημαντικά έργα που έχουμε υποσχεθεί στον Κορινθιακό λαό.”

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες 28/3 στο Δημαρχείο Κορίνθου, συζητήθηκε και υπερψηφίστηκε το θέμα “Οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας του υπό σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, µε την επωνυμία «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία – Δήμου Κορινθίων, με διακριτικό τίτλο «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Μ.Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.».

Πρόκειται για αναπτυξιακό οργανισμό του δήμου , μονομετοχικό, κατά τα πρότυπα της αναπτυξιακής εταιρίας “ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ”, με πενταμελές διοικητικό συμβούλιο και 300.000 μετοχικό κεφάλαιο. Την οικονομοτεχνική μελέτη έκανε ο Σπύρος Πλατής και εκπρόσωπός της θα είναι ο κ. Βασίλης Ταγαράς.

Η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (“Συμμαχία Πολιτών” – Β. Νανόπουλος, “Πράσινη Πόλη” – Δ. Πρωτοπαπάς και Πολιτική Διέξοδος- Αλ. Γκουργιώτης) καταψήφισε το θέμα ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα για νέο αναπτυξιακό οργανισμό στο Δήμο και επιπλέον έθεσαν ζητήματα βιωσιμότητας και διαφάνειας.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, στην τοποθέτησή του επί του θέματος, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Η Δημοτική Αρχή δεν έχει σκοπό με τον “Περιάνδρο” να κάνει έργα μόνη της. Έχουμε Τεχνική Υπηρεσία ασχέτως αν είναι υποστελεχωμένη. Όταν όμως υπάρχουν αναπτυξιακά έργα, Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως έγινε τώρα με το έργο του Παραλιακού Μετώπου Κορίνθου – Λουτρακίου (12 εκ. από το ταμείο Ανάκαμψης) θα μπούμε ως “Περίανδρος”. Αν στις διακηρύξεις του προγραμμάτων δεν προβλέπεται αναπτυξιακός οργανισμός δεν θα μπούμε. Έχω δεσμευτεί προεκλογικά και το λέω και σήμερα πως θα έχουμε σωρεία μελετών γιατί είναι απαραίτητες για να έχουμε χρηματοδοτήσεις για έργα. Είμαι κάθε εβδομάδα σε Υπουργεία και ενόψει προκηρύξεων προγραμμάτων, όλοι μου ζητάνε μελέτες, εξειδικευμένες μάλιστα. Μελέτες που θα πάνε μέσω “Περίανδρου” και “Δημόπρακτου”. Ο “Δημόπρακτος δεν καταργήται, παραμένει ως έχει και έχει και πολύ μεγάλο έργο να κάνει. Ο “Περίανδρος” έρχεται να προστεθεί ως ένα νέο εργαλείο του Δήμου που θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τα σημαντικά έργα που έχουμε υποσχεθεί στον Κορινθιακό λαό.”

Κλείνοντας το θέμα, ο κος Σταυρέλης διέψευσε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για κακές σχέσεις με τους γειτονικούς δήμους Λουτρακίου και Βέλου-Βόχας. “Μην κρίνετε και μη λέτε πράγματα που δε γνωρίζετε”, τόνισε ο δήμαρχος Κορινθίων απευθυνόμενος στις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Γιορτάζοντας τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Previous article

Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Ισόβια πρότεινε η εισαγγελέας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.