4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΕΛΛΑΔΑ

Αναζητώντας την καλύτερη συντροφιά … στην Bιβλιοθήκη Κορίνθου

0

Καλύτερη συντροφιά από ένα βιβλίο δεν υπάρχει για το καλοκαίρι. Και αν είσαι από αυτούς που επιλέγεις να βουτήξεις αχόρταγα στις σελίδες του και ας βρίσκεσαι στην παραλία πάνω στην ξαπλώστρα με 35 βαθμούς υπό σκιά… σου προτείνω να επισκεφθείς άμεσα την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου.

Βρίσκεται Πυλαρινού 34 στην Κόρινθο και το ωράριο λειτουργίας είναι
9 π.μ. – 2 μ.μ. Δευτέρα – Παρασκευή και 6 μ.μ. – 8μ.μ. Δευτέρα και Τετάρτη.

Μπορείς να γίνεις μέλος απλά και μόνο με την ταυτότητά σου.

Επιπλεόν λειτουργεί και ένας φιλόξενος και ζεστός χώρος για τους μικρούς της φίλους (4 – 16 ετών).

Έτσι θα έχεις την δυνατότητα να δανειστείς όποιο βιβλίο επιλέξεις μέσα από μια τεράστια συλλογή. Με την ευκαιρία θα ενημερωθείς από το προσωπικό της ,  για πολλές , διαφορετικές και ενδιαφέρουσες δράσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο όπως …

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018

Νάνσυ Γιαννιδάκη

Λίγα λόγια για την Βιβλιοθήκη …

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου ιδρύθηκε το 1962 σαν Ν.Π.Δ.Δ (Β.Διατάγματος Φ.Ε.Κ. 19 τ.Α’). Από το 1984 αποτελεί τμήμα του Νεοσύστατου Ν.Π. με την Επωνυμία “Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κορινθίων”.

Από 16 Ιουνίου 2011 αποτελεί τμήμα του νέου Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία “ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ”

Η βιβλιοθήκη με την ίδρυσή της στεγάστηκε προσωρινά σε διάφορα κτίρια του Δήμου καθώς και σε ιδιωτικά.

Από το 2001 μεταστεγάστηκε σε ιδιόκτητο κτίριο στην οδό Πυλαρινού 84 στην Κόρινθο.

Ο πυρήνας της πρώτης συλλογής των βιβλίων δημιουργήθηκε με δωρεές από ιδιωτικές συλλογές. Από το 1985, που άρχισε η ουσιαστική λειτουργία της, η Βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε με μία μεγάλη δωρεά από 5.000 τίτλους βιβλίων και περιοδικών από την “Αγγελική Χήρα Σπύρου Μπούκη”.

Εφεξής η συμπλήρωση των συλλογών γίνεται με αγορές έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού καθώς και από μεμονωμένους δωρητές φίλους της Βιβλιοθήκης.

To 2013 η Βιβλιοθήκη απέκτησε ένα νέο ελκυστικό και άνετο χώρο Media Lab , που δημιουργήθηκε από το Future Library , με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

To MEDIA Lab στοχεύει να δώσει λύσεις και διεξόδους κυρίως σε εφήβους, μαθητές, φοιτητές, νέους επαγγελματίες, ανέργους και μετανάστες, προσφέροντας υπηρεσίες που έχουν ως επίκεντρο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας τους.

Σεμινάρια κολύμβησης για μικρούς και μεγάλους στο Κιάτο

Previous article

Υπεγράφη η σύμβαση – Πότε ξεκινούν οι εργασίες στα Περιβολάκια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.