ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλεισμός όλων των αγροτών της Κορινθίας από παράταση Ασφαλιστικής Ικανότητας

0

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Νεμέας καταγγέλλει αυτήν την ανάλγητη απόφαση εξαίρεσης των αγροτών του Νομού Κορινθίας και καλεί σήμερα τους βουλευτές, Υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Κορινθίας να αιτιολογήσουν και να αντιδράσουν σε αυτήν την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Νεμέας:

Αποκλεισμός Όλων Των Αγροτών Κορινθίας Από Παράταση Ασφαλιστικής Ικανότητας Σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο 12 που εκδόθηκε στις 06/03/2024 από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον e- ΕΦΚΑ που αφορά στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία DANIEL, η Κορινθία ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ από το μέτρο παράτασης της ασφαλιστικής ικανότητας των αγροτών, σε αντίθεση με πληγείσες περιοχές στην υπόλοιπη Ελλάδα, ακόμα και σε όμορους νομούς της Κορινθίας.
Ο Νομός Κορινθίας έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από κλιματικά φαινόμενα όπως ανομβρία, άκαιρες βροχοπτώσεις, υψηλές θερμοκρασίες, χαλάζι, που έχουν πλήξει σοβαρά και εκμηδενίσει το εισόδημα των παραγωγών.
Οι δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν την άνοιξη του 2023 και ειδικά οι
συνεχόμενες ασθενείς βροχές και οι επιπτώσεις του καύσωνα που ακολούθησε, με καταστροφικές συνέπειες στις καλλιέργειες οινοποιήσιμου και επιτραπέζιου σταφυλιού, καθώς και της κορινθιακής σταφίδας και την ακαρπία της ελιάς. Η καταστροφή ολοκληρώθηκε με την κακοκαιρία “DANIEL” που είχε ως χαρακτηριστικό τις άκαιρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις.
Η μεγάλη μείωση της παραγωγής, το αυξημένο κόστος καλλιέργειας σε μη
διαχειρίσιμα επίπεδα οδήγησαν σε εκμηδένιση του εισοδήματος των παραγωγών, το οποίο έχει τεράστια οικονομική επίπτωση όχι μόνο στους ίδιους, που αδυνατούν να υλοποιήσουν τα ΠΑΑ στα οποία έχουν ενταχθεί, αλλά συνολικά στο Νομό Κορινθίας.
Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως αρκετοί νέοι αγρότες εγκαταλείπουν τις
καλλιέργειες και τις περιουσίες τους ή σκέφτονται να το κάνουν αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα. Η κατάσταση για τους αγρότες της Κορινθίας είναι τραγική και δεν τους καλύπτουν υποσχέσεις, δεσμεύσεις της ΝΔ και εκατομμύρια που δεν φτάνουν ποτέ σε αυτούς.
Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Νεμέας καταγγέλλει αυτήν την ανάλγητη απόφαση εξαίρεσης των αγροτών του Νομού Κορινθίας και καλεί σήμερα τους βουλευτές, Υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Κορινθίας να αιτιολογήσουν και να αντιδράσουν σε αυτήν την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και να απαιτήσουν να συμπεριληφθεί κι ο νομός μας σε αυτό το ανακουφιστικό μέτρο παράτασης της ασφαλιστικής ικανότητας μέχρι τις 28-
02-2025.
Καλούμε τους τοπικούς φορείς του Δήμου Νεμέας – Δήμαρχο , Δημοτικό συμβούλιο, Αγροτικό Σύλλογο – να μας εξηγήσουν γιατί σήμερα 27 Μαρτίου 2024 , 21 ημέρες μετά την έκδοση της εγκύκλιου συγκαλούν συνέλευση για την ενημέρωση των αγροτών ; Ποιος είναι ο στόχος; Μήπως η παράταση τη ασφαλιστικής ικανότητας των αγροτών που ούτως ή άλλως από την 1η Μαρτίου 2024 χάθηκε για το νομό μας και είναι σήμερα ανασφάλιστοι ;
Ρωτάμε , λοιπόν, αφού από τον Σεπτέμβριο ήδη η περιοχή της Νεμέας και ειδικότερα η κορινθιακή σταφίδα εξαιρέθηκε από την κακοκαιρία DANIEL ακολούθησαν τα καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης:
·        Γιατί χάθηκε τόσος πολύτιμος χρόνος σε συναντήσεις και υπομνήματα με υπουργούς και υφυπουργούς Αγροτικής ανάπτυξης , διευθυντές ΕΛΓΑ που
αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές καθώς και σε συλλαλητήριο φιάσκο;
·        Μήπως από τις 07/03/2024 έπρεπε να είχε κλείσει ο Ισθμός της Κορίνθου με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου και του Δήμου; Ενδεχομένως, τότε να υπήρχε χρόνος για διαβουλεύσεις κι ενημέρωση των αγροτών.
·        Μήπως τελικά όλο αυτό το “πακέτο” ΕΛΓΑ- ΕΦΚΑ -παρατάσεις – αναβολές αποσκοπούν στην χειραγώγηση της ψήφου για τις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Βασίλης Νανόπουλος: “Αν τολμά ή μπορεί ο κ. Σταυρέλης ας κάνει διαφορετικά”

Previous article

Βάζει τα οικονομικά του σε τάξη ο Δήμος Βέλου – Βόχας – Δωρεάν συμβουλές σε δημότες με χρέη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.