1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Κυριακή της Ορθοδοξίας: Kανένα πολιτικό πρόσωπο δεν έδωσε το παρών – “τα έχωσε” o Μητροπολίτης Διονύσιος

0

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι μια ξεχωριστή γιορτή, στην οποία είθισται να δίνουν πάντα το παρών τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα. Ωστόσο, φαίνεται πως ο άτυπος πόλεμος που έχει ανοίξει μεταξύ Εκκλησίας της Ελλάδος και Πολιτείας, με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, άλλαξε τα πράγματα.

Έτσι φέτος κανείς από τους τέσσερις βουλευτές, αλλά και κανένα πολιτικό πρόσωπο γενικότερα δεν έδωσε το παρών. Εξαίρεση αποτέλεσαν μόνο δύο αυτοδιοικητικοί: ο δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης και ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Παπαϊωνάννου -ο οποίος, ούτως ή άλλως, συγκαταλέγεται στους ευεργέτες της Μητρόπολης Κορίνθου.

Ο Μητροπολίτης Διονύσιος, πάντως, δεν χαρίστηκε εν τη απουσία τους. Με την ευκαιρία της παρουσίας της Ιεράς Εικόνας της «Παναγίας Γλυκοφιλούσης» έκανε αναφορά στον, Ιωάννη Καποδίστρια, τονίζοντας την πίστη του κυβερνήτη.

Όπως αναφέρει η Μητρόπολη στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο Μητροπολίτης επισήμανε ότι “ο εκάστοτε κυβερνήτης του ελληνικού λαού πρέπει να είναι και να μένει Ορθόδοξος, πρέπει να είναι και να μένει ευσεβής και πιστός και να ζητά το έλεος του Θεού, τόσο για τον Λαό που διακονεί όσο και για τον ίδιο του τον εαυτό. Οφείλει ακόμα να θυμάται αυτό που ο αρχαίος τραγικός Αγάθων είπε: «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι. Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»”.

Και συνέχισε με νόημα.

Κάποιοι σήμερα νομίζουν ότι εμείς ενδιαφερόμαστε να ασκούμε εξουσία ή να επηρεάζουμε τους Άρχοντες στην άσκηση της εξουσίας τους. Εάν το θέλαμε αυτό, θα μπορούσαμε να το πράξουμε γιατί έχουμε και την δυνατότητα και τον τρόπο. Όμως δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν το θέλουμε! Αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι να δίδουμε στους ανθρώπους την χάρη και το έλεος του Θεού και να προσευχόμαστε για όλους. Η σωτηρία των ψυχών είναι αυτό που θέλουμε!“, κατέληξε ο Μητροπολίτης

Ολοκληρώθηκε το Αθλητικό Ταξίδι των Νεανίδων του Παμβοχαϊκού

Previous article

Ακόμα ένα Περιστατικό βίας από Ρομά στην Κορίνθου: Η Ανάγκη για Δραστικά Μέτρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.