1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

0

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Ηλία Ανδρικόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις για τον δήμο, ιδίως ως προς την αντιμετώπιση φαινομένων λειψυδρίας και την ορθή διαχείριση των νερών. Ο δήμος έχει ήδη υποβάλει αιτήσεις για τη χρηματοδότηση σχετικών έργων στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του «ΦιλόΔημος» για την ύδρευση και την αποχέτευση. Συζητήθηκε επίσης η επιδίωξη του δήμου για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή της Ευρωστίνης, ώστε να  καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από την τουριστική κίνηση και τη διαμονή των καταγόμενων από την περιοχή στις δεύτερες κατοικίες τους, τη θερινή περίοδο.

Η δημοτική Αρχή εκδήλωσε επίσης, ενδιαφέρον για την επερχόμενη Πρόσκληση για τη χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας μέσω του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», ενώ ο δήμος έχει ήδη υποβάλλει αιτήσεις για Προσκλήσεις του «ΦιλόΔημος ΙΙ», (Μηχανήματα Έργων, συντήρηση Σχολικών Κτιρίων, κατασκευή Παιδικών Χαρών).

Ο Υπουργός Εσωτερικών κατέγραψε τα ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος και τόνισε ότι το υπουργείο επιδιώκει την ισόρροπη διαχείριση των πόρων και των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει στη διάθεσή του, για στοχευμένες παρεμβάσεις με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.

Ο δήμος Σικυωνίων ιδρύει το 1ο Δημοτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Previous article

Πρόσκληση σε jazz βραδιά με θέα θάλασσα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.