5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παράταση παραστάσεων “Το μεγάλο μας τσίρκο” στο Θέατρο Περιγιαλίου

0

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου “ΑΠΟΛΛΩΝ” ανακοίνωσε την παράταση των παραστάσεων “Το μεγάλο μας τσίρκο” λόγω της τεράστιας αποδοχής και αγάπης που δείχνει το κοινό για την παράσταση τους. Έτσι λοιπόν για το μήνα Απρίλιο οι παραστάσεις διαμορφώνονται ως εξής:

Απρίλιος 2024
Κυριακές: 7-14-21
Δευτέρες: 8-22
Σάββατο: 13
Ώρα 9:00μμ
Κρατήσεις: 2741086330-6970940350-6984697844
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ
Το μνημειακό μουσικοθεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη σε μουσική και τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, είναι πιά γεγονός από την Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Περιγιαλίου.
« Είναι κάτι σαν λαϊκό πανηγύρι, κλείνει μέσα του πολλή ρωμιοσύνη… και μέσα από τη σάτιρα, τον αυτοσαρκασμό, το γέλιο και το δάκρυ, μιλάμε για τους καημούς και τα όνειρα της φυλής μας, για προδομένους αγώνες, για προδομένες ελπίδες… και πάνω απ’ όλα για ομορφιά. Για την ομορφιά αυτού του λαού, που δεν παύει ποτέ να αγωνίζεται, να προδίδεται, να πιστεύει και να συνεχίζει τον αγώνα του, διατηρώντας τις ρίζες του αναλλοίωτες αιώνες τώρα. Όλα αυτά όμως λέγονται ρωμέικα, ζεστά. Καθόλου φιλολογικά. Καθόλου εγκεφαλικά. Γράφτηκε ένα έργο που έχει μέσα του τους σπόρους της λαϊκής μας τέχνης. Εγχείρημα δύσκολο, άπιαστο σχεδόν»
Τζένη Καρέζη
Σκηνοθεσία-διασκευή: Αλέκος Ξανθάκης
Τα τραγούδια ερμηνεύουν: Νίκος Φραγκάκης, Κατερίνα Κριτσώνη. Μαζί τους η χορωδία του λαού της παράστασης. Συμμετέχουν μέλη της χορωδίας “ΡΕΑ” Άσου.
Το μουσικό έργο του Σταύρου Ξαρχάκου το ερμήνευσε και το ηχογράφησε στο στούντιο του ο Στάθης Μαραγκός, μέλος του μουσικού σχήματος «Γόρδιος Δεσμός»
Κινησιολογία: Νατάσα Γεροπούλου
Ενδυματολογία: Πολυξένη Ορκοπούλου-Ξανθάκη, Ελένη Χαζάπη
Ηθοποιοί: Πολυξένη Ορκοπούλο-Ξανθάκη , Αλέκος Ξανθάκης, Γιώργος Μπλάνος, Μπάμπης Τσόγκας, Άρης Κατσαβριάς, Γιάννης Κανελλόπουλος, Τζένη Μπαρλαούρα, Δημήτρης Εξαδάκτυλος.
Στον ρόλο του Καραγκιόζη: Μπάμπης Ορκόπουλος.
Λαός και χορωδοί: Χρήστος Πετρόπουλος, Δήμος Μποτσίνης, Ελένη Παπαϊωάννου, Μαρία Ραυτοπούλου, Άννα-Μαρία Σακελλαρίου, Χρήστος Ζωγράφος, Κατερίνα Σταμάτη, Δέσποινα Μπίσδα, Λιάνα Σπηλιοπούλου, Χρόνης Σηφακάκης, Αλέξης Αλεξιάδης, Αναστασία Φέκου

Ο διακεκριμένος επιστήμονας του διαστήματος Σταμάτης Κριμιζής μιλάει στο Κιάτο

Previous article

Μεγάλη επιτυχία του Αργοναύτη στο Πρωτάθλημα Σκακιού ΕΣΣΠΕΠ 2024

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.