1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Χρήστος Κούβας – Αισιόδοξο μήνυμα για το πέρας των εκλογών του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου

0
Αγαπητοί φίλοι, αγαπημένοι συνάδελφοι.
Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες που ανέδειξαν το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, «Ο Ερμής». Και την ολοκληρώσαμε, όπως ακριβώς έπρεπε. Με συμμετοχικότητα, σύμπνοια, ενωτικό πνεύμα και συναδελφικότητα.
Το αποτέλεσμά τους, κατά τη γνώμη μου, επιβράβευσε την προσπάθεια που καταβάλλαμε μια παρέα ανθρώπων και επαγγελματιών, με κοινές αγωνίες, οι οποίοι αναζητούμε μια νέα πορεία, για την εμπορική κοινότητα της πόλης μας.
Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, από την πρώτη μέρα που πήραμε την απόφαση να συμμετάσχουμε σε αυτή την προσπάθεια το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να κουβεντιάσουμε με πολλούς από εσάς. Θέλαμε να δούμε τον σφυγμό σας, να ακούσουμε τις σκέψεις σας, να μοιραστούμε τις ανησυχίες σας, να νιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε τα πράγματα για όσα συμβαίνουν στο Κιάτο και στις άλλες περιοχές του δήμου μας.
Και ναι, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει σφυγμός! Υπάρχει ενδιαφέρον! Μπορεί ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα να είναι διαφορετικός, αλλά ο στόχος ένας: να δυναμώσουμε την φωνή μας. Να «παράγουμε» δημόσιο λόγο.
Αυτός ο σφυγμός αποτυπώθηκε στην συμμετοχή και εκφράστηκε μέσα από δύο αριθμούς, που έγιναν το μήνυμα των εκλογών.
Πρώτα των 25 φίλων και συναδέλφων που σηκώθηκαν από τον καναπέ τους, μπήκαν στα τρία ψηφοδέλτια για τα ισάριθμα όργανα και διεκδίκησαν την ψήφο σας, θέλοντας να συνεισφέρουν σε ένα κοινό όραμα, για καλύτερο μέλλον στην εμπορική κοινωνία της πόλης μας.
Και μετά τον δικό σας, των 248 συναδέλφων (ρεκόρ συμμετοχής) που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ήρθατε και μας τιμήσατε με την ψήφο σας. Είναι μεγάλο βάρος και μεγάλη ευθύνη, αυτός ο αριθμός.
Αυτήν την συμμετοχή δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Και προσωπικά αυτό υπόσχομαι: να σας διατηρήσουμε όλους ενεργούς. Γιατί έχουμε ανάγκη την διαρκή συμμετοχή σας. Κα μαζί με αυτήν τις ιδέες σας, τις προτάσεις σας, τις παρατηρήσεις σας, και πάνω από όλα τον αυστηρό σας έλεγχο…
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι ενεργό και θα δηλώνει «παρών» στην καθημερινότητα. Δεν θα δίνει μάχες μόνο για τα συμφέροντα των εμπόρων, αλλά θα δημιουργεί θα συμμετάσχει και θα συνεισφέρει σε οποιαδήποτε προσπάθεια της όποιας η υλοποίηση θα αποσκοπεί στην ευημερία της πόλης και των πολιτών της. Του δήμου και των δημοτών του.
Γιατί για να υπάρξει επαγγελματική και επιχειρηματική πρόοδος, σε μια πόλη θα πρέπει η κοινότητα να ανθεί και να εξελίσσεται. Γιατί όλοι έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον.
(Καθώς γράφω αυτές τις γραμμές, από το παράθυρο του σπιτιού μου βλέπω έναν μοναχικό χαρταετό να πετάει πάνω από την πόλη. Έχουν περάσει … μέρες από την Καθαρά Δευτέρα, αλλά κάποιοι επιμένουν να θέλουν να πετάξουν. Ας γίνουν αυτοί το παράδειγμά μας. Ας θελήσουμε κι εμείς, επίμονα, να πάμε ψηλά…).

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας

Previous article

22 Μαρτίου 1821: Οι επαναστάτες μπαίνουν στην Πάτρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.