4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποια είναι τα δικαιώματα μιας οικογένειας με παιδιά ΑΜΕΑ ;

0

Στη κατάμεστη αίθουσα  του Επιμελητηρίου Κορινθίας, o γνωστός Δικηγόρος- εργατολόγος της Κορίνθου Μαρίνος Μ. Κονδύλης έδωσε μια πολύ σημαντική και ιδιαιτέρα χρήσιμη ομιλία για τα δικαιώματα των παιδιών στο ευρύτερο φάσμα του Αυτισμού, καθώς και των οικογενειών τους .

Εισαγωγή και συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η εκπαιδευτικός και μητέρα κ. Ελένη Ζερβού εκπροσωπώντας το σωματείο μας.

Η ομιλία του κ. Κονδύλη με τίτλο: «Αυτισμός δικαιώματα γονέων και παιδιών ΑμεΑ» ήταν άλλη μια προσφορά του, στο Φάσμα Σωματείο Γονέων & συγγενών παιδιών με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας, ως εθελοντής του Σωματείου μας.

Η ομιλία κάλυψε πολλά φλέγοντα ζητήματα για τα παιδιά και τις οικογένειες ΑΜΕΑ όπως φορολογικά, μετακίνηση, δικαιώματα, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ζητήματα εκπαίδευσης και αλλά.
Πολύ διαφωτιστική ήταν και η παρέμβαση-ομιλία του δικηγόρου κ Βαγγέλη Χρυσίνη

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις που απήντησε ο κ Κονδύλης, καλύπτοντας πρακτικά ζητήματα που απασχολούν τις οικογένειες ΑμεΑ. Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου και τεχνικός υπεύθυνος της εκδήλωσης, κ Δημήτρης Κανέλλος τόνισε την ανάγκη συμμετοχής όσων θέλουν να βοηθήσουν και αμέσως μετά ακολούθησε εγγραφή νέων μελών-γονέων και βέβαια νέων εθελοντών.

35228017_10156454600334549_8217817800840839168_n
Το κοινό αποτελούνταν από γονείς, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, νομικούς, επιχειρηματίες, τοπικούς παράγοντες αλλά και ευαισθητοποιημένους πολίτες όλων των ηλικιών.

Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Βαγγέλης Καρατζάς νοιώθει υποχρεωμένος να ευχαριστήσει το Επιμελητήριο Κορινθίας για την υποδειγματική του φιλοξενία, τους ομιλητές, τόσο τον κ. Χρυσίνη όσο βέβαια και τον κ. Μαρίνο Μ. Κονδύλη, τα νέα μας μέλη και τους εθελοντές μας, το κορινθιακό κοινό και τα μέλη του σωματείου μας που εργάστηκαν για την προετοιμασία της εκδήλωσης: Αλεξάνδρα Ανδρεάδη, Άννα Καραγιάννη, Βανέσα Θεοδοσοπούλου, Δημήτρη Κανέλλο, την Σοφία Σακελλαράκη και βέβαια την Ελένη Ζερβού .

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη φωτογράφο Αγγελική Ανδροπούλου που κάλυψε αφιλοκερδώς την ομιλία

35237400_10156454578599549_8688504194522415104_n.jpg

Συνεχίζουμε να ενημερώνουμε, να στηρίζουμε, να διεκδικούμε.Θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες δράσεις

MAREWEST, μην πας μακριά… το θερινό σινεμά είναι και πάλι εδώ!

Previous article

Μαραβέγιας, Μπάσης , Θηβαίος , Μάλαμας … μερικά από τα ονόματα που θα δούμε στο Loutraki Festival 2018

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.