1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καρναβάλι Λουτρακίου: Ευτυχώς που υπάρχουν εθελοντές

0

Την κυριακή 17 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής παρέλασης του Λουτρακίου, μία συνηθισμένη εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός στην τοπική κοινότητα, ένα περιστατικό προκάλεσε ανησυχία και ανάγκη άμεσης αντίδρασης. Μια νεαρή κοπέλα 16 ετών, που συμμετείχε στην παρέλαση, ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και αδυναμία.

Η κοπέλα, την οποία δεν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε το όνομα της, εμφάνισε σπασμούς λόγω του υψηλού πυρετού που είχε εκείνη τη στιγμή. Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού μαζί με τους εθελοντές Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της βοήθειας.

Οι εκπαιδευμένοι εθελοντές των δύο ομάδων παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στην κοπέλα, επιδεικνύοντας επαγγελματισμό και ανθρωπιά σε μια κρίσιμη στιγμή και μετά από αξιολόγηση της κατάστασής της, αποφασίστηκε η μεταφορά της στο κέντρο υγείας, καθώς δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τους γονείς της.

Συμπληρώνοντας την περιγραφή του περιστατικού, αξίζει να αναφερθεί ότι η μεταφορά της κοπέλας στο κέντρο υγείας έγινε με όχημα του Συλλόγου Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου αφού σε ένα καρναβάλι με πάνω από 2,5 χιλιάδες καρναβασίστες και άγνωστο αριθμό επισκεπτών, υπήρχε μόνο ένα ασθενοφόρο στη διάθεση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Η περίπτωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της ύπαρξης εκπαιδευμένων εθελοντών σε μαζικές εκδηλώσεις. Επίσης, υπογραμμίζει την αξία του έργου των εθελοντών οργανώσεων οι οποίοι δείχνουν αφοσίωση και αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες τους σε κάθε στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό, αν και δεν ήταν σοβαρό, υπογραμμίζει την ανάγκη για αποτελεσματικό σχεδιασμό και προετοιμασία για τη διαχείριση των ιατρικών κρίσεων σε μεγάλες εκδηλώσεις και την αξία της συνεργασίας των τοπικών φορέων και οργανώσεων προς αυτό τον σκοπό.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τη σημασία της προετοιμασίας και της διαθεσιμότητας των πρώτων βοηθών και να υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ασφάλεια και την ευημερία της κοινότητάς μας.

Μπράβο και στις δύο ομάδες για την συνεργασία τους

Το παρασκήνιο του πρώτου μνημονίου, ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς!

Previous article

Δωρεάν σεμινάρια για τους επαγγελματίες της εστίασης στο Επιμελητήριο Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.