4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μαχητές των Μνημείων»: Μαθητές της Νεμέας αναλαμβάνουν εθελοντική δράση

0

Η Diadrasis και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας πραγματοποιούν, σε συνεργασία με το 2ου Δημοτικό Σχολείο της Νεμέας, μια εθελοντική δράση στο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, μαθητές της περιοχής θα αναλάβουν δράση και θα συνδράμουν στον επιφανειακό καθαρισμό του Αρχαίου Σταδίου. Απομακρύνοντας σκουπίδια, φύλλα και άλλα ελαφρά φερτά υλικά, θα φροντίσουν τον εμβληματικό  χώρο των Νέμεων Αγώνων, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το επάγγελμα του Συντηρητή Αρχαιοτήτων από το προσωπικό της Εφορείας Κορίνθου που θα πραγματοποιεί επιτόπιες δράσεις σε επιλεγμένα σημεία του Αρχαίου Σταδίου.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος οι «Μαχητές των Μνημείων» που έχει σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των παιδιών στην προστασία των μνημείων από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής.

Συγχαίρουμε εκ των προτέρων τους μαθητές και κυρίως τη διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεμέας για την ενεργό συμμετοχή και την προθυμία τους να γίνουν οι «πραγματικοί» μαχητές και οι προστάτες των μνημείων της περιοχής τους.

*Το έργο «Μαχητές των Μνημείων» χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της κοινής δράσης των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Εργασία σε πλατφόρμες: το τέλος της ψευδούς αυτοαπασχόλησης είναι πλέον εφικτό

Previous article

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου εμπλουτίζει τη συλλογή της με δωρεά του ΚΙΠΕ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.