5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για σχολικές ομάδες στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

0
OLIVE MUSEUM, PIOP, 15MAR2014

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, δύο πρωτότυπα εκπαιδευτικά εργαστήρια, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Αναλυτικότερα:

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 (ώρες 10:00-13:00): Πορτρέτα αν…φας!

Αρχικά, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση FOODPRINT με θέμα τη μεσογειακή διατροφή, που παρουσιάζεται στο Μουσείο έως τις 30/9/2024. Στη συνέχεια θα έρθουν σε επαφή με τα σύνθετα πορτρέτα του Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης, Guiseppe Arcimboldo, που αποτελούνται από φρούτα, λαχανικά, ψάρια, κ.ά. Τα παιδιά θα συζητήσουν για τα έργα του ζωγράφου, θα μιλήσουν για τις γαστρονομικές τους προτιμήσεις, θα λύσουν γρίφους και στο τέλος θα κατασκευάσουν ένα πορτρέτο, χρησιμοποιώντας κατά βάση καρπούς και φύλλα, με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου Ειρήνης Πυρπάσου.

 

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 (ώρες 10:00-13:00): Η ελιά και ο ποιητής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, οι μαθητές θα γνωρίσουν το ποίημα του του Λάκωνα ποιητή, Νικηφόρου Βρεττάκου, το οποίο μιλά για την κοινή αποστολή που έχουν ο ποιητής και η ελιά, που δεν είναι άλλο παρά η προσφορά της αγάπης. Στη συνέχεια, αντλώντας έμπνευση από τον στίχο «Καθισμένος στην ρίζα μιας ελιάς γράφω ένα ποίημα», με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου Ειρήνης Πυρπάσου οι μικροί μαθητές θα φιλοτεχνήσουν το πορτρέτο ενός ελαιοδέντρου.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 

Για πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 2731089315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

ΠΙΟΠ | Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Από Κόρινθο-Ξυλόκαστρο: Spring break στην Κορινθιακή Ριβιέρα

Previous article

Με έξυπνους μετρητές αντικαθιστά τα παλιά υδρόμετρα η Δ.Ε.Υ.Α. Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.