1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Τσιρώνης : Το γραφείο μου ανοιχτό για προτάσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της Κορινθίας

0

Ο Γ. Τσιρώνης πήγε στo Ξυλόκαστρο μετά από πρόσκληση της παράταξης «Πελοπόννησος Οικολογική»

 

Το Ξυλόκαστρο Κορινθίας επισκέφτηκε την Τρίτη 12 Ιουνίου ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, έπειτα από πρόσκληση της περιφερειακής Παράταξης Πελοποννήσου, «Πελοπόννησος Οικολογική» και του Συλλόγου Αλιέων Ξυλοκάστρου «ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ». Ο Γιάννης Τσιρώνης συναντήθηκε το πρωί με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου, Ηλία Ανδρικόπουλο, σχετικά με θέματα αρμοδιότητάς του που απασχολούν στην περιοχή, ενώ λίγο αργότερα συναντήθηκε με τον Σύλλογο Αλιέων Ξυλοκάστρου, όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς της περιοχής και ειδικότερα το θέμα της Μαρίνας, ένα χρόνιο πρόβλημα του Ξυλοκάστρου που ακόμα δεν έχει δοθεί λύση. Ο Αν. Υπουργός αφού ενημερώθηκε σχετικά, προσφέρθηκε να εξετάσει το θέμα σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου η Μαρίνα Ξυλοκάστρου να λειτουργεί πλέον εύρυθμα.

Στην συνέχεια ο Γιάννης Τσιρώνης, συνοδευόμενος και από τον βουλευτή Κορινθίας, Γιώργο Ψυχογιό, τον πρόεδρο των Ελληνικών Γεωργικών Αποζημιώσεων, Φάνη Κουρεμπέ και την Περιφερειακή Σύμβουλο Πελοποννήσου, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, επισκέφτηκε τον Δενδροκομικό σταθμό Ξυλοκάστρου και τις εγκαταστάσεις της μητρικής φυτείας εσπεριδοειδών -της μοναδικής σε όλη την Ελλάδα- όπου παράγονται και διατίθενται πιστοποιημένα σπορόφυτα εσπεριδοειδών. Εκεί ενημερώθηκε επίσης σχετικά με την έλλειψη προβασικού υλικού λεμονιάς αλλά και την ανάγκη εξυγίανσης των ελληνικών ποικιλιών λεμονιάς.

Στο τέλος της επίσκεψής του ο Αν. Υπουργός επισκέφτηκε το Πρακτικό Γεωργικό Σχολείο Βέλου (ΑΧΕΠΑ) όπου, αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της σχολής, συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Βέλου Βόχας, Αννίβα Παπακυριάκο, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου, Ηλία Ανδρικόπουλο, τον Βουλευτή Κορινθίας, Γεώργιο Ψυχογιό και φορείς. Στην σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας του γεωργικού σχολείου, αλλά  και δυνατότητες αναβάθμισης του σε θέματα εκπαίδευσης αγροτών.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε ότι «ο Νομός Κορινθίας έχει όλες τις προϋποθέσεις αλλά και προοπτικές ώστε να εξελιχθεί αναπτυξιακά τόσο στον τομέα της γεωργίας και αλιείας όσο και στον τομέα του τουρισμού, αλλά οφείλουμε να του δώσουμε τις ευκαιρίες που του αξίζουν και που δεν δόθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς από την πλευρά μας ως πολιτική ηγεσία αλλά και οι αυτοδιοικητικοί μας θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, όπως το έχουμε πράξει μέχρι σήμερα και φυσικά το Υπουργείο αλλά και το γραφείο μου είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε πρόταση που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής».

Μην χάσετε τον τελικό του τουρνουά αντισφαίρισης ανδρών «OPEN ΠΑΥΛΕΙΑ»

Previous article

Φοίνικας καταπλάκωσε αυτοκίνητα στο λιμάνι της Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.