1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας και ο Δήμος Λουτρακίου

0

Το Λουτράκι, μια από τις μεγαλύτερες, πιο ιστορικές και σημαντικότερες λουτροπόλεις της Ελλάδας, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αντιμετωπίζοντας το σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας. Η επείγουσα κατάσταση αναγκάζει τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, να λάβει αποφασιστικά μέτρα, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Δήμου.

Η απόφαση περιλαμβάνει την άμεση προστασία των αποθεμάτων νερού και την ολοκλήρωση, έως τον Ιούνιο, συμπληρωματικών έργων για την εύρεση νέων υδατικών πόρων. Η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ έχει ήδη εκκινήσει 26 μελέτες, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Ανάμεσα στα έργα που σχεδιάζονται είναι αφαλατώσεις, νέες γεωτρήσεις, εξοπλισμός γεωτρήσεων, δίκτυα διασύνδεσης γεωτρήσεων, τηλεμετρία γεωτρήσεων, καλλιέργεια πηγών, και άλλα. Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται η έγκριση των μελετών για την άμεση εκτέλεση των έργων με κατεπείγουσες διαδικασίες.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΛ αναφέρει:

Αγαπητοί καταναλωτές,

Η μάχη ενάντια στην λειψυδρία είναι υπόθεση όλων! Έχουμε χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το φυσικό αγαθό του μεταλλικού νερού, χάρις στο οποίο ο Δήμος μας είναι παγκόσμια γνωστός.

Εκτός από την εξασφάλιση νέων ποσοτή των νερού είναι απολύτως αναγκαίος ο περιορισμός της κατανάλωσης αποκλειστικά και μόνο για ανάγκες ύδρευσης.

Σας καλούμε να γίνετε συμπαραστάτες στον κοινό αγώνα για την εξασφάλιση φτηνού και υγιεινού νερού σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις.

Δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης, ξεκινάμε από σήμερα μια προσπάθεια συνεχούς επικοινωνίας και ενημέρωσης όχι μόνο για την πορεία των έργων, αλλά και για τα συμπληρωματικά μέτρα εξοικονόμησης νερού και τον δραστικό περιορισμό της αλόγιστης χρήσης και της σπατάλης.

Η πρόσβαση στο φυσικό αγαθό του νερού είναι δικαίωμα όλων μας!

Η προστασία του νερού είναι υποχρέωση όλων μας!

‘Εκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Βέλου- Γέμισε το φραγμα του χειμάρρου Περιστερώνα

Previous article

Οι Εφήβοι του Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΥ Κατακτούν την 3η Θέση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.