1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Τί συμβαίνει με την γέφυρα στην Κυρα-Βρύση και στο δρόμο μπροστά από το Cocoon

0

Στον δήμο του Λουτρακίου, δυο έργα προκαλούν προσοχή και αναστάτωση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Το πρώτο αφορά την κατάσταση της γέφυρας στην Κυρα-Βρύση, ενώ το δεύτερο συνδέεται με έργα στον δρόμο μπροστά από το Cocoon.

Η κρίσιμη κατάσταση της γέφυρας στην Κυρα-Βρύση

Εδώ και έξι μήνες, ο δρόμος παράλληλος με την εθνική οδό στο ύψος της διασταύρωσης με την Κύρα Βρύση παραμένει κλειστός. Όπως αναφέρεται σε δηλώσεις του δημάρχου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργου Γκιώνη, η γέφυρα έχει αξιολογηθεί ως εύθραυστη, και εργασίες αποκατάστασης αναμένεται να δημοπρατηθούν εντός του έτους. Η προκαταρκτική αξιολόγηση δείχνει υποχωρήσεις στη στατική δομή και σημαντικές βυθίσεις, με την ανάγκη για αφαίρεση ασφαλτικών στρώσεων, γεμίσματα, και αντικατάσταση εφεδρανών και αρμών.

Στην πραγματικότητα ο δρόμος είναι κλειστός παραπάνω απο έναν χρόνο, ίσως και δύο χρόνια, καθώς ήταν κλειστό το ένα από τα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας για πάρα πολλούς μήνες και όπως πάει θα συνεχίσει να είναι κλειστός για καιρό ακόμα.

Η περίπλοκη διαδικασία αποκατάστασης περιλαμβάνει τη διατήρηση της υποδομής, διατρήσεις για απόρριψη νερού, και αντικατάσταση επικίνδυνων τμημάτων, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Προληπτικά έργα μπροστά από το Cocoon

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης πλημμυρικών κινδύνων, ξεκίνησαν έργα στο κομμάτι της οδού Ποσειδώνος μπροστά από το Cocoon. Το υδροπονικό σύστημα βελτιώνεται με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων και την πρόληψη πλημμυρικών καταστάσεων.

Τα έργα, χρηματοδοτούμενα με περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της πόλης έναντι κλιματολογικών αλλαγών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το τμήμα της οδού Ποσειδώνος θα παραμείνει κλειστό για περίπου δύο μήνες. Ενδεχομένως, θα υπάρξει κλείσιμο και στο οδικό τμήμα κοντά στο ξενοδοχείο Barbara, αλλά η κυκλοφορία θα διατηρηθεί με παράκαμψη.

 

11 συλλήψεις στην Κορινθία

Previous article

Ανατριχιαστική Πράξη Στην Περαχώρα: Ασυνείδητοι Έριξαν Φόλες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.