1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Συναυλία με την Αναστασία

0

Με σλόγκαν “Ζήστε το μαζί μας” πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, σχολεία, σχολές χορού και διάφοροι ακόμα φορείς αποτελούν τον πυρήνα του φετινού καρναβαλιού στην Κόρινθο, όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Λαμπρινός, σε συνέντευξη Τύπου.

Ήδη έχουν δηλώσει πάνω από 1700 άνθρωποι συμμετοχή και ο αριθμός αυτός αναμένεται να μεγαλώσει μέχρι και την ημέρα του καρναβαλιού: “Αυτός ήταν και ο λόγος που μας υποχρέωσε να κάνουμε ό,τι ήταν δυνατόν για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να γίνει το καρναβάλι. Κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο και πολλές φορές επιστρέψαμε στο σημείο μηδέν…“.

Η απουσία προϋπολογισμού δεν επέτρεπε στην Επιτροπή να προχωρήσει όπως θα ήθελε και γι αυτό όλα σχεδόν έγιναν εκ των ενόντων, ενώ οικονομικά αυτοί που συνεισέφεραν ήταν οι χορηγοί.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. Στις 11 το πρωί στην Αρχαία Κόρινθο και στις 5 το απόγευμα, στα Περιβολάκια, με τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων.

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου θα γίνει εκδήλωση με τίτλο “Ταυτότητά μας η παράδοση”. Τα μέλη περισσότερων από 30 πολιτιστικών συλλόγων θα παρελάσουν, μέσα στην πόλη της Κορινθου, με παραδοσιακές στολές, πριν καταλήξουνστα Περιβολάκια.

Στις 2 Μαρτίου (Σάββατο πρωί), μία θεατρική ομάδα, θα δημιουργήσει δρώμενα για παιδιά και κυνήγι θησαυρού.

Στις 3 Μαρτίου με χορηγία της ΑΛΑΚ θα έχουμε νέο κυνήγι θησαυρού από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Την Τσικνοπέμπτη, 7 Μαρτίου, η Δημοτική Αγορά γίνεται το επίκεντρο, σε μία προσπάθεια να μετατραπεί και πάλι προσωρινα και μέχρι την αναμόρφωσή της σε πολιτιστικό τοπόσημο της πόλης.

Στις 8 Μαρτίου η μέρα θα είναι αφιερωμένη στην Γυναίκα, με μία θεματική που θα περιλαμβανει χορευτικά και ζωντανή μουσική.

Το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαρτίου το επίκεντρο μεταφέρεται στον Συνοικισμό με δύο εκδηλώσεις: το Σάββατο για μεγάλους και την Κυριακή ένα πάρτι για παιδιά.

Το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 15 Μαρτίου, οπότε και στο χώρο έξω από το θέατρο θα γίνει ένα ακόμα πάρτι με μουσική και θα κορυφωθούν το Σάββατο 16 Μαρτίου, με την καρναβαλική παρέλαση και την συναυλία όπου καλεσμένη θα είναι η Αναστασία.

Στα χωριά οι εκδηλώσεις θα γίνουν είτε στις 10 Μαρτίου είτε την Κυριακή 16 Μαρτίου και την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου.

 

Συναρπαστική Αναμέτρηση ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΥ και ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΥ

Previous article

Βασίλης Νανόπουλος: Αλαζονεία – Ημέτεροι – Παραπληροφόρηση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.