1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ανησυχία για την Ασφάλεια: Τρίτη Κλοπή σε Εκκλησία του Δήμου Λουτρακίου

0

Ένα ακόμα περιστατικό κλοπής σε εκκλησία πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Λουτρακίου, καθιστώντας το τρίτο τέτοιο περιστατικό σε σειρά μέσα σε λίγες μέρες. Η κλοπή συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης, 20 Φεβρουαρίου, στην Αγία Παρασκευή Πισίων.

Οι δράστες προχώρησαν στην παραβίαση της κεντρικής πόρτας της εκκλησίας, ενεργοποιώντας κατά συνέπεια τον συναγερμό του ναού κ΄στι που φαίνεται να μην τους ενόχλησε καθώς προχώρησαν στην αφαίρεση ταμάτων και 600 ευρώ από το παγκάρι ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Απο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η ανησυχία για την ασφάλεια των ναών εντείνεται, καθώς ανακοινώθηκαν παρόμοια περιστατικά. για τις εκκλησίες Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Περαχώρα και του Αγίου Μηνά στο Σχίνο έγιναν στόχος ανεγκέφαλων ιεροσυλών την προηγούμενη Κυριακή.

Η τάση αυτή προκαλεί ανησυχία στις τοπικές κοινότητες, καλώντας τις αρχές να λάβουν μέτρα για την προστασία των θρησκευτικών χώρων.

Οι κάτοικοι εκφράζουν την ελπίδα ότι θα ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εκκλησιών και η προστασία του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων των κλοπών. Οι κάτοικοι παρακαλούνται να είναι επιφυλακτικοί και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στις αρχές για την αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων.

Δείτε ακόμα

Ιερόσυλοι Έκλεψαν εκκλησίες σε Περαχώρα και Σχίνο

 

Πρόεδρος του Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ» εξελέγη ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου Σωτήρης Πέρρας

Previous article

ΗΑναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής με θέμα την τοποθέτηση πυλώνων βαρέου τύπου στο Χιλιομόδι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.