1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ2_ΕΛΛΑΔΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Για τέταρτη φορά Πρωταθλητής Ελλάδος ο Κορίνθιος πυγμάχος Παναγιώτης Κωστούρος

0

Τεράστια επιτυχία για το τμήμα πυγμαχίας της ΑΕΚ με τον Κορίνθιο  πυγμάχο Παναγιώτης Κωστούρος που κατέκτησε για τέταρτη φορά
τη πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας ανδρών.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του πυγμαχικού τμήματος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων και Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών, που διεξήχθη στη Πάτρα 8-11/2/2024. με την ΑΕΚ να αναδεικνύεται Πρωταθλήτρια Ελλάδας στους Νέους Άνδρες!

Οι νεαροί Πυγμάχοι της ΑΕΚ τα έδωσαν όλα και πέτυχαν σπουδαία αποτελέσματα, κατακτώντας μετάλλια και διακρίσεις

Χαρακτηριστικό των σπουδαίων επιδόσεων των «κιτρινόμαυρων» είναι ότι επέστρεψαν από την Πάτρα με 10 μετάλλια, με την αποστολή να αποτελείται από 12 αθλητές και αθλήτριες!

Την Κυριακή (11/02) στέφθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδας ο Παναγιώτης Κωστούρος στα 67 κιλά στους Νέους Άνδρες και η Κυριακή Νταπόντε στα 52 κιλά στις Νέες Γυναίκες, ενώ μετάλλια έφεραν και οι Βασίλης Κοντογεώργος (χάλκινο στα 75 κιλά στους Εφήβους), Λουκάς Μετρεβέλι (χάλκινο στα 63,5 κιλά στους Εφήβους), Παρασκευάς Κορωνίδης (ασημένιο στα 63,5 κιλά στους Νέους Άνδρες), Παναγιώτης-Ντηβάιν Παπανικολάου (ασημένιο στα 71 κιλά στους Νέους Άνδρες, Σωτήρης Ρουνάκης (ασημένιο στα 86 κιλά στους Νέους Άνδρες) και Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου (ασημένιο στα 52 κιλά στις Νέες Γυναίκες). Σε αυτά προστίθονται και τα μετάλλια που κατέκτησαν την Παρασκευή και το Σάββατο οι Λουκάς Μετρεβέλι (χάλκινο στα 63,5 κιλά στους Εφήβους) και Αλέξης Μερεντίτης (χάλκινο στα 60 κιλά στους Νέους Άνδρες).

Την αποστολή της ΑΕΚ συνόδεψαν ο προπονητής του τμήματος, Πάνος Παπαδόπουλος, και ο Υπεύθυνος του τμήματος, Άκης Χαραλάμπους.

Να θυμίσουμε ότι ο νεαρός Κορίνθιος πρωταθλητής της Α.Ε.Κ. και πρωτοετής φοιτητής του τμήματος φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών διαθέτει μεγάλη εμπειρία αγώνων καθώς έχει συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στην απαιτητική κατηγορία των 67 κιλών
έπειτα από τρεις νικηφόρους αγώνες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Κυριακής:

ΕΦΗΒΟΙ

– Ο Βασίλης Κοντογεώργος ηττήθηκε από τον Παυλίδη (ΠΑΟΚ) στα Ημιτελικά και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 75 κιλά.

– Ο Λουκάς Μετρεβέλι ηττήθηκε από τον Βουτυράκο (Ολυμπιακός ΣΦΠ) στα Ημιτελικά και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 63,5 κιλά.

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ

– Ο Παρασκευάς Κορωνίδης ηττήθηκε από τον Νικολάου (Τόφαλος) στον Τελικό και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 63,5 κιλά.

– Ο Παναγιώτης Κωστούρος νίκησε τον Μάνο (ΑΣ Φοίνιξ) στον Τελικό και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 67 κιλά.

– Ο Παναγιώτης-Ντηβάιν Παπανικολάου ηττήθηκε από τον Καραίτη (ΑΟ Μαχητών Περάμου) στον Τελικό και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 71 κιλά.

– Ο Σωτήρης Ρουνάκης ηττήθηκε από τον Αντωνόπουλο (ΑΣΠ Αμαρουσίου) στον Τελικό και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 86 κιλά.

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

– Η Κυριακή Νταπόντε επικράτησε στον… «εμφύλιο» με την Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου στα 52 κιλά, με τις δύο αθλήτριες να κατακτούν το χρυσό και το ασήμενιο μετάλλιο αντίστοιχα στα 52 κιλά.

Νεμέα: 1η Δημόσια Συνεδρίαση Λογοδοσίας

Previous article

Δήμος Κορινθίων: Η Δημοτική Αρχή υλοποίησε στο απόλυτο τις δεσμεύσεις για μειώσεις των τελών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.