1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Αυξήσεις τελών για τα καταστήματα στην παραλία Λουτρακίου

0

Αντικρουόμενες Κατευθύνσεις στα Τέλη Επιχειρήσεων στους δήμους της Κορινθίας καθώς στην Κόρινθο, ο νέος δήμαρχος, Νίκος Σταυρέλης, προχωρά σε σημαντικές μειώσεις των τελών για τα καταστήματα εστίασης σε αντίθεση, με το Λουτράκι, που ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Δήμου, αποκάλυψε μια διαφορετική εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον Κώστα Δήμου, οι αυξήσεις των τελών στα καταστήματα ήταν αναγκαίες βάσει νόμου από την περσινή περίοδο.

Αντιμέτωπος με την εισήγηση της υπηρεσίας, ο Κώστας Δήμου δηλώνει πως δεν προέβη σε καμία αύξηση την περσινή περίοδο, εκφράζοντας την αδυναμία να το πράξει και φέτος. Επισημαίνει επίσης πως, παρά τις φήμες για αυξήσεις 66%, η πραγματική αύξηση κάθε μαγαζιού ανέρχεται στα 6,8 ευρώ. Ωστόσο, για επικοινωνιακούς λόγους, ορισμένοι επιλέγουν να προβάλλουν υψηλότερα ποσοστά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμου αναφέρει ότι τα μαγαζιά έχουν απαλλαγεί από πρόστιμα ύψους 640.000 ευρώ, λόγω της αφαίρεσης παράνομων κατασκευών. Καλεί επίσης όλους τους επαγγελματίες να αναγνωρίσουν ότι γνωρίζουν από το 2017 για τις ενδεχόμενες αυξήσεις, επισημαίνοντας τη σημασία της αλήθειας στη δημόσια ενημέρωση.

Επί μια δεκαετία, δεν έχει γίνει καμία αύξηση στα μαγαζιά. Η πραγματική αύξηση σε κάθε μαγαζί είναι 6,8 ευρώ αλλά για επικοινωνιακούς λόγους κάποιοι επιλέγουν να λένε ότι έγινε αύξηση 66%, που φαίνεται πολύ. Το λες και σατανικό. Μην ξεχνάμε επίσης ότι σβήστηκαν πρόστιμα 640.000 ευρώ από τα μαγαζιά, λόγω της αφαίρεσης των παράνομων κατασκευών. Και τέλος, όλοι οι επαγγελματίες γνώριζαν από το 2017 για τις αυξήσεις. Μην λέτε ψέματα“.

Αυτές οι αντιφατικές εξελίξεις δημιουργούν ένα πολυσύνθετο πλαίσιο για τους επιχειρηματίες στην περιοχή, αναγκάζοντάς τους να προσαρμοστούν σε διαφορετικές πραγματικότητες ανάλογα με την τοποθεσία τους.

 

 

 

Τέμπη: Πάνω από 560.000 οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας

Previous article

Ο Πανταζή έβαλε μπουρλότο χτες στο δημοτικό συμβούλιο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.