2_ΕΛΛΑΔΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επί τάπητος η ιθαγένεια των πρίγκιπων Παύλου και Νικολάου;

0

Η πρώτη συνέντευξη μετά τον θάνατο του πατέρα τους, βασιλέως Κωνσταντίνου, παραχώρησαν οι υιοί του, πρίγκιπες Παύλος και Νικόλαος, στην εκπομπή “365 στιγμές” με τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάνου.

Στη συνέντευξη αυτή, αναφέρθηκαν εκτενώς σε θέματα όπως το διαβατήριο, η ιθαγένεια, η θητεία στον στρατό, η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, καθώς και η αγάπη τους για την Ελλάδα.

Σχετικά με το θέμα της ιθαγένειας, ο Νικόλαος αποκάλυψε ότι είχε ιθαγένεια, αλλά του αφαιρέθηκε, και εκφράζει την επιθυμία του να την ξανακτήσει. Επισημαίνει ότι η αφαίρεση της ιθαγένειας είναι γραφειοκρατικό ζήτημα και υπογραμμίζει την ελληνική ταυτότητά του. Αναφέρει ότι είναι Έλληνας, και η αγάπη του για την Ελλάδα ρέει στις φλέβες του.

Σχετικά με τα επίθετα που επιλέγουν, ο Νικόλαος αναφέρει ότι δεν είναι θέμα επιλογής επίθετου και ότι είχε ιθαγένεια παρόλο που δεν υπήρχε επίθετο. Ο Παύλος προσθέτει ότι το επίθετο Γλύξμπουργκ δεν ανήκει σε αυτόν, αλλά είναι καταγωγή της οικογένειας. Επίσης, εξηγεί ότι οι Γερμανοί πήραν το κάστρο Γλύξμπουργκ από τη Δανία, και οι πρόγονοι τους φέρουν τον τίτλο Πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας.

Και οι δύο πρίγκιπες δηλώνουν ότι το θέμα της βασιλείας έχει ολοκληρωθεί και ότι ο λαός έχει αποφασίσει μέσω δημοψηφίσματος, δεν υπάρχει αλλαγή στο πολίτευμα και είναι κάτι που ανήκει στην ιστορία. Εκφράζουν επίσης την προθυμία τους να υπηρετήσουν την Ελλάδα, είτε ως ιδιώτες είτε ως εθελοντές, αλλά αποκλείουν τη συμμετοχή τους σε πολιτικά κόμματα.

Ο Νικόλαος επισημαίνει ότι παρόλο που έζησε σε διάφορες χώρες λόγω της εξορίας του πατέρα του, πάντα αισθανόταν Έλληνας. Στην Αγγλία, όπου υπηρέτησε, έμαθε τα έθιμα και τα ήθη, αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκε Άγγλος. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, αισθάνθηκε ότι εδώ είναι ο τόπος του.

Τέλος, αναφέρουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με κόμματα και δεν έχουν ζητηθεί για βοήθεια, αλλά εκφράζουν την επιθυμία τους να προσφέρουν στην πατρίδα τους με τον καλύτερο τρόπο που μπορούν, είτε ως ιδιώτες είτε ως εθελοντές.

Πηγή: estianews.gr 

Τέλος στα διπλώματα οδήγησης για τους 70χρονους: Αλλαγές στις άδειες οδήγησης

Previous article

Η μεγαλύτερη έρευνα για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.