2_ΕΛΛΑΔΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συγκάλυψη στην Εξεταστική για τα Τέμπη: Απερρίφθη από τη ΝΔ το αίτημα να διερευνηθεί για ψευδορκία ο Καραμανλής

0

Με συνοπτικές διαδικασίες η πλειοψηφία στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών απέρριψε το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της ψευδορκίας.

Παίρνοντας τον λόγο, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, επισήμανε ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών είπε ψέματα για τη μη θέσπιση νέων κανονισμών ασφαλείας λόγω έλλειψης συστημάτων ασφαλείας, τονίζοντας πως δεν προκύπτει από τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καραμανλής όσα ανέφερε περί αλληλογραφίας με τον αρμόδιο οργανισμό των Βρυξελλών, ERA.

Κατά τον κ. Κόκκαλη, ο πρώην υπουργός ψευδόρκησε τόσο για τη μετάταξη του σταθμάρχη όσο και για το εξώδικο των μηχανοδηγών, το οποίο -σύμφωνα με όσα είπε ο Κ. Καραμανλής ενώπιον της Επιτροπής- δεν προειδοποιούσε για την τραγική κατάσταση στον σιδηρόδρομο.

Αφού τοποθετήθηκαν όλοι οι εισηγητές της αντιπολίτευσης, ο Ιάσωνας Φωτήλας, ο οποίος αναπληρώνει στη θέση του εισηγητή τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη, αντέτεινε πως ο κ. Καραμανλής «όχι μόνο δεν ψευδόρκησε, αλλά οι ισχυρισμοί του συνοδεύτηκαν από σειρά εγγράφων και επαληθεύονται».

Έτσι, ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ανακοίνωσε πως το αίτημα της αντιπολίτευσης για να διερευνηθεί ο κ. Καραμανλής για ψευδορκία απορρίπτεται κατά πλειοψηφία.

Πηγή: documentonews.gr 

Με εντολή εισαγγελέα τεστ DNA σε όλα τα παιδιά των «Παλαιοχριστιανών» και έλεγχος για ναρκωτικά

Previous article

Εξεταστική για τα Τέμπη: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά, Σπαρτιάτες και ΚΚΕ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.