1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! 12,5 εκατομμύρια ευρώ είναι οι ανείσπρακτες οφειλές στην ΔΕΥΑΚ – 8000 υδρόμετρα “γράφουν” μηδενική κατανάλωση!

0

Είναι από τις περιπτώσεις που αφού το ακούσεις κοιτάς δεξιά κι αριστερά για να επιβεβαιώσεις ότι δεν άκουσες λάθος. Το αδιανόητο ποσό των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ χρωστούν καταναλωτές στην ΔΕΥΑ Κορίνθου.

“Ξεκιναμε διαδικασία αναγκαστικών εισπραξεων”, είπε ο Νικος Σταυρέλης. “Όλοι οι οφειλέτες θα λάβουν συστημένη επιστολή με την οοία θα καλούνται είτε να εξοφλήσουν το χρέος τους είτε να μπουν σε διακανονισμό, αφού καταβάλλουν μία προκαταβολή…”.

Ο κ. Σταυρέλης περιέγραψε τέσσερις ενέργειες, τέσσερα βήματα που θα γίνουν σταδιακά: “Το πρώτο θα είναι η 10ήμερη αναμονή, μετά την αποστολή της επιστολής. Αν δεν συμμορφωθούν θα ακολουθήσει διακοπή στην παροχή υδροδότησης (δεύτερο βήμα). Το τρίτο βήμα θα είναι η βεβαίωση του σχετικού χρέους στην ΔΟΥ και το τελευταίο οι δικαστικές ενέργειες…”.

Η διαδικασία αναγκαστικών εισπράξεων θα ξεκινήσει από τους περίπου 380 μεγαλοφειλέτες. Οι 20 μεγαλύτεροι από αυτούς θα πάρουν εντός της επόμενη εβδομάδας την συστημένη επιστολή και αν δεν ανταποκριθούν θα ακολουθήσουν οι ενέργειες που περιγράφονται πιο πάνω.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αναφορά του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΥΑΚ Χαράλαμπου Ντιγκιρλάκη για τα μηδενικά ρολόγια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά 7950 υδρόμετρα κάθε τρίμηνο καταγράφουν μηδενική κατανάλωση με αποτέλεσμα να πληρώνουν μόνο το πάγιο. Μάλιστα, για να λυθεί το “πρόβλημα” η εντολή που δόθηκε στην εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την αντικατάσταση των συμβατικών και ψηφιακά υδρόμετρα είναι να ξεκινήσεις τις αντικαταστάσεις από αυτά τα μηδενικά υδρόμετρα.

 

Ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού για τον μήνα Μάρτιο 2024 στο Ξυλόκαστρο

Previous article

Στο Ξυλόκαστρο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10 χλμ.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.