1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δήμο Λουτρακίου: Οι μαθητές γίνονται το «φωτεινό παράδειγμα» στην ανακύκλωση λαμπτήρων

0

 «Πάμε Ανακύκλωση» με τη Φωτοκύκλωση!

Με αυτό το μήνυμα η ανακύκλωση προχωρά στο Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Εκεί ηδημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης στον Δήμο  Followgreen.gr/loutraki, στο πλαίσιο της δράσης «Πάμε Ανακύκλωση» στα σχολεία, προχώρησε σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού, Φωτοκύκλωση Α.Ε.

“Για τη σχολική χρονιά 2023-2024 οι σχολικές μονάδες του Δήμου συμμετέχουν στην ανακύκλωση λαμπτήρων. Για τις ανάγκες της δράσης διανεμήθηκε ειδικός εξοπλισμός σε κάδους από τη Φωτοκύκλωση ΑΕ. σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν σε αυτήν, τον οποίο και θα κάνουν χρήση οι μαθητές -με τη βοήθεια των γονέων και των εκπαιδευτικών- για να συλλέγουν τους λαμπτήρες τους. Οι επιδόσεις ανακύκλωσης των σχολικών μονάδων θα απεικονίζονται στην ειδική ενότητα της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ», όπου και θα είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη των Δήμων.

Αποδεκτοί προς ανακύκλωση είναι όλοι οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, ευθύγραμμοι λαμπτήρες φθορισμού, κυκλικοί λαμπτήρες φθορισμού, λαμπτήρες ατμών νατρίων, λαμπτήρες ατμών υδραργύρου, λαμπτήρες διόδου εκπομπής φωτός LED.

Να υπενθυμίσουμε πως στον Σχολικό Μαραθώνιο συμμετέχουν κάθε χρόνο περίπου 2.500 μαθητές από 20 σχολεία του Δήμου μας, οι οποίοι ανακύκλωσαν πάνω από 24.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, καπάκια, μπαταρίες, τηγανέλαιο) τα τελευταία έτη.

Σας προσκαλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια των μαθητών, δωρίζοντας πόντους επιβράβευσης στο σχολείο της επιλογής σας,

  • είτε μέσω της ιστοσελίδας www.followgreen.gr/loutraki
  • είτε μέσω της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που διατίθεται χωρίς χρέωση στα «App store» για iPhone και «Google play» για Android κινητά και είναι προσβάσιμη για όλους τους δημότες.

Η Φωτοκύκλωση Α.Ε. αποτελεί ένα σύγχρονο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.) εγκεκριμένο από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), οργανωμένο και υποστηριζόμενο από επιχειρήσεις του κλάδου Ηλεκτρικού – Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Η.Η.Ε.). Με τη Φωτοκύκλωση Α.Ε. δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση του όγκου των απορριμμάτων και γενικότερα, επιτυγχάνονται καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες διαβίωσης για όλους μας.” αναφέρει ο δήμος στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ: Αποφασίστε κ. Δήμαρχε το Δ.Σ. πρέπει να τοποθετείται σε κοινωνικά θέματα;

Previous article

Νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου ο Θανάσης Βασιλόπουλος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.