1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ2_ΕΛΛΑΔΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίζεται ο γάμος των ομόφυλων – Υπέρ οι βουλευτές της Κορινθίας

0

Όσο πλησιάζει η ημέρα που θα έρθει στην ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετρούν κουκιά, ενώ οι επαφές του Μεγάρου Μαξίμου με βουλευτές – κυρίως τους αναποφάσιστους αλλά και όσους τείνουν προς την αποχή – είναι συνεχείς.

Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα εισαχθεί στην ολομέλεια την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου και αναμένεται να έχει ψηφιστεί στις 15.

Από τους 158 βουλευτές της γαλάζιας παράταξης ανοιχτά έχουν ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου 105, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι μέσα στο επόμενο τριήμερο είναι πιθανό και άλλοι να αλλάξουν γνώμη ειδικά οι αναποφάσιστοι.

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι η απόφαση του πρωθυπουργού να επιμείνει στην κοινωνική αυτή μεταρρύθμιση δείχνει δυο πράγματα: πρώτον ότι η φιλελεύθερη παράταξη ακολουθεί την προοδευτική οδό προς την σύγκλιση με την Ευρώπη μην λογαριάζοντας τις απώλειες αλλά και ότι κάποια θέματα σαν αυτό μπορούν να προχωρήσουν μόνο με ευρύτερες συναινέσεις. Σύμφωνα με τους μέχρι στιγμής υπολογισμούς μετά και τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας το νομοσχέδιο θα περάσει με 180 θετικές ψήφους.

Παράλληλα στη ΝΔ παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται σε κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως το ΠΑΣΟΚ και αναμένουν αν αυτές θα εκφραστούν στην διάρκεια της ψηφοφορίας.

Υπέρ οι γαλάζιοι βουλευτές της Κορινθίας

Για το τελικό αποτέλεσμα καταλυτικό ρόλο θα παίξουν οι αναποφάσιστοι, που αυτή τη στιγμή δηλώνουν 10 όμως υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει την υπερψήφιση από τους βουλευτές, αλλά έχει πει πως μια επιλογή είναι και η αποχή.

Όπως όλα δείχνουν οι δύο υφυπουργοί της Κορινθίας Χ. Δήμας και Νίκος Ταγαράς καθώς και η βουλευτής Μαρία Σούκουλη έχουν πάρει θέση υπέρ του νομοσχεδίου.

Το ίδιο ισχύει και για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γιώργο Ψυχογιό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου

Previous article

Με έναν αγρότη θα εκπροσωπηθεί η Πελοπόννησος στη συνάντηση με Μητσοτάκη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply