1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ2_ΕΛΛΑΔΑ3_ΚΟΣΜΟΣ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία: Φορτηγά με ουκρανικές πινακίδες «αδειάζουν» τις αποθήκες πυρομαχικών στις Κεχριές

0

Είναι τρομερή η αποκάλυψη που κάνει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κολιόπουλος, στην εφημερίδα Νεολόγος και αναδημοσιεύει το Dete.gr

Η αποκάλυψη αυτή λαμβάνει μεγαλύτερη διάσταση, εάν αναλογιστούμε το περιεχόμενο της επιστολής Μπλίνκεν στον Μητσοτάκη, που όπως σημειώσαμε εχθές, συνδέει την αμερικανική βοήθεια που θα λάβει η Ελλάδα, με τα όπλα που θα στείλει στην Ουκρανία!

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα το θέμα έχει αναδημοσιευτεί σε πολλά sites χωρίς να έχει δει το φως της δημοσιότητας φωτογραφείες ή βίντεο. Εντούτοις δεν έχει υπάρξει και κάποια διάψευση απο τις αρμόδιες αρχές.

Την ώρα που οι αρμόδιες αρχές σιωπούν λάδι στη φωτιά  ρίχνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος που σε ανάρτηση του στο Χ κάνει λόγο για φορτηγά με ουκρανικές πινακίδες που «αδειάζουν» τις αποθήκες.

Ευελπιστούμε να πρόκειται για λάθος πληροφόρηση καθώ δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι κάτι τέτοιο ισχύει. 

Η αναφορά είναι σαφέστατη και περιλαμβάνεται στην ενυπόγραφη επιστολή Μπλίνκεν:

Η επιστολή Μπλίνκεν για τα όπλα στην Ουκρανία

Διαβάστε την αποκάλυψη:

Του Ανδρέα Κολλιόπουλου

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται εδώ και αρκετό διάστημα στο στρατόπεδο στις Κεχριές Κορίνθου «Αντισυνταγματάργχου Πεζικού Γεωργίου Κοκκώνη», με δεκάδες στρατιωτικά φορτηγά, με ουκρανικές πινακίδες να φορτώνουν υλικό και να φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το στρατόπεδο αυτό, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι επί της ουσίας μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες πυρομαχικών και γενικότερα στρατιωτικού υλικού που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε όλη την επικράτεια, έχοντας στηθεί ακριβώς μπροστά στην παραλία της περιοχής, προκειμένου να διευκολύνονται και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού ή των συμμάχων της χώρας για να μεταφέρουν από εκεί υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ν» – βάσει μαρτυριών από ανθρώπους που περνάνε συχνά από την περιοχή – το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συνεχής μεταφορά πυρομαχικών από τις συγκεκριμένες αποθήκες.

Πάνω από 17 φορτηγά σε μια μέρα

Στρατιωτικά φορτηγά, μεγάλης χωρητικότητας, με ουκρανικές πινακίδες παίρνουν από εκεί υλικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο την Δευτέρα στις 15 Ιανουαρίου τα φορτηγά αυτά με τις ουκρανικές πινακίδες ήταν πάνω από 17, ξεκινώντας τη μεταφορά από το πρωί έως και τις μεσημεριανές ώρες. Και η μεταφορά συνεχίστηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες, και τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες μαρτυρίες μόνο τον τελευταίο μήνα πρέπει να έχουν περάσει συνολικά πάνω από 50 φορτηγά με ουκρανικές πινακίδες από τις στρατιωτικές αποθήκες στις Κεχριές Κορίνθου.

Πέρα από τα φορτηγά, από τις αποθήκες στις Κεχριές, έχουν περάσει κάποιες μέρες όλου αυτού του διαστήματος που παρατηρείται αυτή η μεγάλη κινητικότητα και αρκετά στρατιωτικά τζιπ με ουκρανικές πινακίδες που μεταφέρουν μεγάλα κιβώτια στα οποία βρίσκονται μέσα προφανώς, ρουκέτες και βλήματα που φυλάσσονται στο στρατόπεδο.

Κοντά στους 25 τόνους το κάθε φορτηγό

Το σκηνικό αυτό έχει κάνει εντύπωση και σε κατοίκους της περιοχής, πολλοί εκ των οποίων έχουν αναρωτηθεί του «τί συμβαίνει» χωρίς φυσικά να έχουν πάρει απαντήσεις αφού όλη αυτή η κινητικότητα των ουκρανικών φορτηγών είναι απόρρητη, παρόλο που γίνεται μπροστά στα μάτια τους εδώ και τόσο καιρό.

Αυτό που θα πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι το κάθε φορτηγό αυτού του τύπου είναι σε θέση να μεταφέρει 25 περίπου τόνους πυρομαχικών.

Με βάση τις εκτιμήσεις λοιπόν ανθρώπων που έχουν μια σχεδόν καθημερινή επαφή με το στρατόπεδο, τα ουκρανικά φορτηγά έχουν μεταφέρει πάνω από 1.250 τόνους σε πυρομαχικά μόνο το τελευταίο διάστημα. Επί της ουσίας μιλάμε για ένα «άδειασμα» των αποθηκών στις Κεχριές από τα φορτηγά με τις ουκρανικές πινακίδες.

Ο πόλεμος Ρωσίας και Ουκρανίας

Οι λόγοι της μεταφοράς και μάλιστα σε τόσο μεγάλο όγκο πυρομαχικών είναι εύκολο να τους υποθέσει κανείς και έχουν να κάνουν με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον πόλεμο που συνεχίζεται εκεί και δεν λέει να κοπάσει.

Η Ουκρανία είναι γνωστό ότι έχει ζητήσει από όλες της χώρες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να την βοηθήσουν σε πολεμικό υλικό για να αντιμετωπίσει το στρατιωτικό και πολεμικό μεγαθήριο που λέγεται Ρωσία.

Η Ελλάδα και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή της έναρξης του πολέμου στο πλευρό της Ουκρανίας, ωστόσο η απόφαση της να δώσει όπλα και πολεμικό υλικό και να αναμειχθεί ενεργά έτσι στη διαμάχη των δύο αυτών χωρών, είχε αμφισβητηθεί από σημαντική μερίδα της αντιπολίτευσης και των πολιτικών κομμάτων.

Από τις Κεχριές οδικώς στην Ουκρανία

Η εύλογη απορία βέβαια πολλών από όσους δεν γνωρίζουν το τι γίνεται ακριβώς στον πόλεμο της Ρωσίας και της Ουκρανίας είναι το πώς γίνεται όλη αυτή η μεταφορά των πυρομαχικού υλικού και γιατί δεν χρησιμοποιούνται πολεμικά πλοία ή αεροσκάφη;

«Τα φορτηγά αυτά πάνε οδικώς στην Ουκρανία» αναφέρει στον «Ν» άνθρωπος που γνωρίζει καλά από στρατιωτικά θέματα όταν τον ρωτήσαμε. «Αυτή τουλάχιστον είναι η εκτίμησή μου.

Τα φορτηγά μπορούν να κάνουν περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στον προορισμό τους, αλλά η μεταφορά του υλικού γίνεται υπό ασφαλείς συνθήκες, αφού είναι σίγουρο ότι ο ρώσικος στρατός του Πούτιν θα εντόπιζε με ευκολία τόσο τα πλοία, όσο και τα αεροσκάφη και θα προχωρούσε στις ανάλογες κινήσεις».

Το κενό που προφανώς δημιουργείται

Το ερωτηματικό πάντως που προκύπτει από όλο αυτό το θέμα είναι το κατά πόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας είναι σε θέση να καλύψουν αυτό το κενό που δημιουργείται από την έλλειψη όλων αυτών των τόνων του πολεμικού υλικού. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που στην χώρα μας δεν υπάρχει πλέον ούτε μια πολεμική βιομηχανία που να παράγει πυρομαχικά και να κατασκευάζει όπλα.

«Είναι σίγουρα ένα ερώτημα που δημιουργείται σε όσους ασχολούνται με στρατιωτικά θέματα» μας απαντάνε στον «Ν». «Δεν είναι μόνο ότι η χώρα δεν έχει εργοστάσιο για να παράγει το δικό της πολεμικό υλικό, αλλά αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δηλώσει αδυναμία στο να καλύψουν σε όγκο τις ανάγκες που έχει η Ουκρανία και ο Ζελένσκι.

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε πυρομαχικά από την Ουκρανία, όμως, οι βιομηχανίες σε όλη την Ευρώπη, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον όγκο της ζήτησης. Οπότε η Ελλάδα ενδέχεται να δυσκολευτεί να καλύψει το κενό που δημιουργείται σε περίπτωση που χρειαστεί για τις δικές της αμυντικές ανάγκες».

Η αποκάλυψη του Κυριάκου Βελόπουλου

Μια σημαντική αποκάλυψη έκανε μέσω του «Χ» ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κάνει λόγο για φορτηγά με ουκρανικές πινακίδες που «αδειάζουν» τις αποθήκες πυρομαχικών στις Κεχριές.

Συγκεκριμένα ο Κ.Βελόπουλος γράφει:

«Όσο πάει χοντραίνει η υπόθεση και γίνεται όλο πιο επικίνδυνη εάν ισχύουν όλα αυτά! Θα φέρουμε το θέμα στη βουλή! Φορτηγά με ουκρανικές πινακίδες «αδειάζουν» τις αποθήκες πυρομαχικών στις Κεχριές; Πάνω από 17 φορτηγά σε μια μέρα;
Φορτηγά, μεγάλης χωρητικότητας, με ουκρανικές πινακίδες παίρνουν από εκεί υλικό. Μόνο την Δευτέρα στις 15 Ιανουαρίου τα φορτηγά αυτά με τις ουκρανικές πινακίδες ήταν πάνω από 17, ξεκινώντας τη μεταφορά από το πρωί έως και τις μεσημεριανές ώρες;Η μεταφορά συνεχίστηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες, και τις επόμενες ημέρες; ΕΑΝ ΙΣΧΎΟΥΝ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΊΑ!»

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος*

Πηγές:

  1.  dete.gr 
  2. newsbreak.gr 
  3. olympia.gr 
  4. makeleio.gr 

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Συζητούν αύριο για τον προγραμματισμό των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Previous article

Κόρινθος: Συνελήφθη 33χρονος με κάνναβη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.